tromaktiko: Παρέμβαση Κωσταράκου για το "2017 Έτος Εφεδρείας & Εθνοφυλακής"

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Παρέμβαση Κωσταράκου για το "2017 Έτος Εφεδρείας & Εθνοφυλακής"



Συγχαρητήρια στον ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ανακήρυξη του 2017 ως έτους Εφεδρείας και Εθνοφυλακής έδωσε ο...
Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος . Ωστόσο "κάρφωσε" και όσους ¨αναλφάβητους" προσπαθούσαν να παγώσουν αυτούς τους δυο θεσμούς. Δείτε τι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Συγχαρητήρια στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την ανακηρυξη του 2017 σαν έτος αφιερωμένο στην Εφεδρεία, στην Εθνοφυλακή και στον Έφεδρο. Ελπιζω να υπάρξουν αξιόλογες πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν την κατάσταση της εφεδρικής μας δύναμης . Ειναι γνωστό οτι υπάρχει μεγάλος αριθμός εφέδρων που εκτός απο τη συγκρότηση ενεργων και αξιόλογων συλλόγων, εκπαιδεύονται ατομικά και μετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμο σε ασκήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες . Και παλαιότερα ειχε διατυπωθεί η ιδέα για μονιμη εφεδρική σύνθεση των ενεργών μονάδων κατα το πρότυπο του Ισραήλ.

Η μόνιμη σύνδεση των εφέδρων με μια Μονάδα για όλη την διάρκεια της ¨θητείας¨ τους ως εφέδρων, αυξάνει κατακόρυφα τους χρόνους επάνδρωσης, αντίδρασης, οργάνωσης και εξοικείωσης με το χώρο και το υλικό και εξασφαλίζει ψυχική επαφή, πνεύμα Μονάδος και αφοσίωση στην Μοναδα και στους λοιπούς συναδελφους. Ελπιζω οι αντιρρήσεις και οι κωλυσιεργίες που πρόβαλαν στο παρελθόν οι διάφοροι "αναλφάβητοι" να εχουν ξεπεραστεί και να εχουν αναδειχθεί πληρέστερες και μοντέρνες out of the box ιδέες για καλύτερη προσέγγιση."



Ανάλογη ανάρτηση έκανε και στο Twitter


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!