tromaktiko: Προκήρυξη Πανελληνίου πρωταθλήματος ελευθέρας πάλης γυναικών του 2017

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Προκήρυξη Πανελληνίου πρωταθλήματος ελευθέρας πάλης γυναικών του 2017



Επίσημη πρεμιέρα για το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2017 ο μήνας που διανύουμε με την διοργάνωση της Α' και Β' προκριματικής φάσης ...
του Πανελληνίου πρωταθλήματος ελληνορωμαϊκής πάλης ανδρών και ελευθέρας πάλης ανδρών και γυναικών, στις 14 και 28 Ιανουαρίου αντίστοιχα.

Οι διατάξεις της προκήρυξης των αγώνων έχει ως ακολούθως:

Α' Προκριματική Φάση
Νότια Ελλάδα - 15/01/2017,
Τόπος διεξαγωγής: Ίλιον - Κλειστό Γυμναστήριο Γ. Κακούρης (Καπετάν Βέρρα & Γ΄Ορεινής Ταξιαρχίας – Ρίμινι),
Οριστική δήλωση συμμετοχής: 9 Ιανουαρίου 2017.

Β' Προκριματική Φάση
Βόρια Ελλάδα - 28/01/2017,
Τόπος διεξαγωγής: Ευρωπός - Κλειστό γυμναστήριο Ευρωπού
Οριστική δήλωση συμμετοχής: 20 Ιανουαρίου 2017.

Τελική Φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος
Ελληνορωμαϊκή & ελευθέρα - 04/03/2017,
Οριστική δήλωση συμμετοχής: 24 Φεβρουαρίου 2017.

Κατηγορίες Βάρους
48, 53, 55, 58, 60, 63, 69 και 75 κιλά.

Ανοχή βάρους
Η ανοχή βάρους ορίζεται στα δύο (2) κιλά για την Α' & Β' Προκριματική φάση.
Στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος δεν θα υπάρχει ανοχή βάρους.

Δικαίωμα συμμετοχής
Έχουν οι αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο της ΕΛ.Ο.Π.
Έχουν γεννηθεί από το 1998 και πριν. Επίσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι νεάνιδες αθλήτριες γεννηθείσες το 1999, με υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα ότι τις επιτρέπει να αγωνισθούν με αθλήτριες μεγαλύτερης ηλικίας.
Κάθε αθλήτρια έχει δικαίωμα να αγωνισθεί και στις δύο προκριματικές φάσεις του πρωταθλήματος. Αθλήτρια που θα προκριθεί από την Α' προκριματική φάση δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Β' προκριματική φάση, ακόμα και στην περίπτωση αλλαγής κατηγορίας βάρους.
Οι αθλήτριες που κατέκτησαν την 1η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών του 2016 προκρίνονται απευθείας στον Τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αγωνισθούν σε καμία προκριματική φάση αυστηρά και μόνο στην κατηγορία βάρους που αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες.
Οι σύλλογοι των πρωταθλητριών θα πρέπει να στείλουν δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 09/01/2017 ότι θα συμμετάσχουν μόνο στον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος.
Στην περίπτωση που η πρωταθλήτρια του 2016 αγωνισθεί απευθείας στον Τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος, στην δεύτερη προκριματική φάση θα προκριθεί η πρώτη αθλήτρια κάθε κατηγορίας βάρους.
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αλλοδαπές αθλήτριες.

Πρόκριση Αθλητριών & Κλήρωση Τελικής Φάσης Πανελληνίου Πρωταθλήματος
Από την Α' προκριματική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες αθλήτριες κάθε κατηγορίας βάρους.
Από την Β' προκριματική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες αθλήτριες κάθε κατηγορίας βάρους, εκτός από τις κατηγορίες βάρους που δεν θα αγωνισθεί η πρωταθλήτρια του 2016 όπου θα προκριθεί η πρώτη αθλήτρια.
Για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στην πρόκριση θα γίνει αγώνας μεταξύ της δεύτερης και τρίτης αθλήτριας που έχασαν από την πρώτη. Η ηττημένη του αγώνα κατατάσσετε τρίτη.
Η κλήρωση για το ζευγάρωμα των αθλητών θα γίνει μετά το τέλος της ζύγισης.

Σύστημα διεξαγωγής των αγώνων
Οι αγώνες στις προκριματικές φάσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με το αγωνιστικό σύστημα της UWW, του Άμεσου αποκλεισμού. Για τις κατηγορίες βάρους με συμμετοχή έως πέντε (5) αθλήτριες και για την τελική φάση όπου συμμετέχουν τέσσερις (4) αθλήτριες σε κάθε κατηγορία βάρους, κάθε αθλήτρια-παλαιστής θα παλεύει με όλες (Tournoi Nordique).

Βαθμολογία συλλόγων Πανελληνίου πρωταθλήματος
Η Γενική Βαθμολογία των συλλόγων στην Τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος θα εξαρτηθεί από το σύνολο των αθλητριών που συμμετείχαν στις προκριματικές φάσεις. Η συμμετοχή των αθλητριών προσμετράτε μόνο μία φορά.
Οριστική Δήλωση Συμμετοχής
Η Οριστική Δήλωση συμμετοχής πρέπει να είναι σύμφωνη με το υπόδειγμα της ΕΛ.Ο.Π. και στο οποίο πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα ζητούμενα πεδία να σφραγισθεί και να υπογραφεί από τους νόμιμους εκπροσώπους του σωματείου.
Σωματείο που δεν θα καταθέσει οριστική ονομαστική δήλωση συμμετοχής μέχρι τις οριζόμενες ημερομηνίες δεν θα γίνεται δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες.

Παρουσία αθλητριών στην Ιατρική εξέταση - Ζύγιση
Οι αθλήτριες κατά την Ιατρική εξέταση και ζύγιση είναι υποχρεωμένες να φέρουν το Δελτίο αθλητικής ιδιότητας και την Αστυνομική τους ταυτότητα ή Διαβατήριο ή οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο για την ταυτοποίησή τους.

Απονομές Μεταλλίων
Στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στον 1ο αθλητή απονέμεται δίπλωμα, μετάλλιο και κύπελλο ενώ στον 2ο και στον 3ο δίπλωμα και μετάλλιο.
Στα τρία (3) πρώτα σωματεία της Τελικής Φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος θα απονέμεται δίπλωμα, μετάλλιο και κύπελλο.

Πρόγραμμα Αγώνων Προκριματικών Φάσεων
Η Ιατρική εξέταση - Ζύγιση - Κλήρωση των αγώνων θα γίνεται την ίδια ημέρα των αγώνων ως εξής:
11.00: Οριστική επιβεβαίωση αθλητών ανά κατηγορία βάρους,
11.00 - 12.00: Ιατρική εξέταση - Ζύγιση - Κλήρωση,
13.00: Έναρξη Αγώνων.

Πρόγραμμα Αγώνων Τελικής Φάσης Πανελληνίου Πρωταθλήματος
03/03/2017 - 18.00-19.00: Ιατρική εξέταση - Ζύγιση - Κλήρωση,
04/03/2017 - 10.00: Έναρξη Αγώνων.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!