tromaktiko: ΟΑΕΔ-Κοινωφελής: Έρχεται η προκήρυξη για 24.291 θέσεις σε 274 δήμους

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΟΑΕΔ-Κοινωφελής: Έρχεται η προκήρυξη για 24.291 θέσεις σε 274 δήμους



Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ή το αργότερο μέσα στο πρώτο 10ήμερο του νέου χρόνου, αναμένεται να βγει η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την νέα γενιά κοινωφελούς εργασίας...
που αφορά τη δημιουργία 24.291 θέσεων για ανέργους σε 274 δήμους της χώρας.

Το αντικείμενο της συγκεκριμένης δράσης έχει στόχο τη δημιουργία 24.291 θέσεων πλήρους απασχόλησης μέσω της τοποθέτησης προσωπικού για χρονικό διάστημα 8 μηνών σε Δήμους και θύλακες υψηλής ανεργίας.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), για τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος έχει δημοσιευτεί ήδη σε ΦΕΚ και απομένει μόνο να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ. Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου είχε προαναγγείλει, από τις 14 Δεκεμβρίου ότι η προκήρυξη θα είχε εκδοθεί πριν τα Χριστούγεννα, ωστόσο σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, υπήρξε μια μικρή χρονική μετάθεση, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμάσια των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΑΕΔ αλλά και να καθοριστούν ορισμένες λεπτομέρειες στην κατάρτιση του τελικού κειμένου της προκήρυξης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, με το πρόγραμμα «προωθείται η απασχόληση ανέργων μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στους Δήμους της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων, με συγχρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Ν. 4152/2013 ως ισχύει».

Η παρούσα δράση, κατά το συγχρηματοδοτούμενο οκτάμηνης διάρκειας σκέλος της απευθύνεται στο σύνολο των Δήμων της χώρας εκτός

α) των Δήμων που συμμετέχουν στις Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ με αριθ. 7/2016 και 10/2016 και

β) των Δήμων της χώρας που υπάγονται στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.

Κατά το επίσης οκτάμηνης διάρκειας σκέλος που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους η παρούσα δράση απευθύνεται:

α) στους Δήμους της χώρας που υπάγονται στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, εκτός των Δήμων που συμμετείχαν στις Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ με αριθ. 7/2016 και 10/2016 και

β) στους 51 Δήμους που συμμετείχαν στις Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ με αριθ. 7/2016 και 10/2016 μόνο στις ειδικότητες που εμπίπτουν στους τομείς αρμοδιότητας των υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του ΥΠΕΚΑΑ.

Η δράση αυτή αποσκοπεί:

α) στην επανασύνδεση των μακροχρονίως ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας,

β) στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων, γ) στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και

δ) στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ωφελούμενοι της δράσης: είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (Ν.δ. 3832/1958), οι οποίοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
Εγγεγραμμένοι άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), άλλοτε «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αποτελούν τα ακόλουθα και οι ωφελούμενοι κατατάσσονται σε πίνακες κατά κλάδο και ειδικότητα με βάση τα κατωτέρω αναφερόμενα κριτήρια:

Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τους εξήντα (60) μήνες: ένα (1) μόριο ανά πλήρη μήνα, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου των ανέργων της ανωτέρω κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους εξήντα μήνες (60): ένα (1) μόριο ανά πλήρη μήνα

Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω: δεκαπέντε (15) μόρια

Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό, ως εξής: Α) Ατομικό 0-3.500 ευρώ Τριάντα (30) μόρια Β) Οικογενειακό 0-7.000 ευρώ Α) Ατομικό 3.501-5.000 ευρώ Είκοσι πέντε (25) μόριαΒ) Οικογενειακό 7.001-10.000 ευρώ Α) Ατομικό 5.001-8.000 ευρώ Είκοσι (20) μόρια Β) Οικογενειακό 10.001-16.000 ευρώ Α) Ατομικό 8.001- 12.000 ευρώ Δέκα (10) μόρια Β) Οικογενειακό 16.001-26.000 ευρώ Α) Ατομικό άνω των 12.000 ευρώ Μηδέν (0) μόρια Β) Οικογενειακό άνω των 26.000 ευρώ V. Ηλικία 18 έως 29 ετών Δεκαπέντε (15) μόρια 30 έως 44 ετών Τριάντα (30) μόρια 45 ετών και άνω Σαράντα πέντε (45) μόρια
Αριθμός ανηλίκων τέκνων: δέκα (10) μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο
Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω: δέκα (10) μόρια, ανεξαρτήτως συνολικού αριθμού τέκνων.

Εντοπιότητα βάση της έδρας της μόνιμης κατοικίας του ωφελουμένου: δεκαπέντε (15) μόρια. IX. Δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης: είκοσι (20) μόρια.

Το σύστημα επιλογής θα βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν από τους δυνητικά ωφελουμένους, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, κατάταξη και τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού. Όλα τα παραπάνω εξειδικεύονται στις σχετικές Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ, οι οποίες εκδίδονται κατόπιν έγκρισης του ΑΣΕΠ.

Οι άνεργοι, κατόπιν σχετικής Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, καλούνται να υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στον ΟΑΕΔ μία αίτηση συμμετοχής για την απασχόλησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, για μία ειδικότητα, επιλέγοντας από έναν (1) μέχρι τρεις (3) επιβλέποντες φορείς, όπως προβλέπει η εκάστοτε Πρόσκληση.

Η ηλεκτρονική αίτηση θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και μετά τη συμπλήρωσή της οι δυνητικοί ωφελούμενοι θα την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στον ΟΑΕΔ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!