tromaktiko: Ρετινόλη: Γιατί δεν πρέπει να την παραλείπεις μετά τα 30

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ρετινόλη: Γιατί δεν πρέπει να την παραλείπεις μετά τα 30



Ο ήλιος, η απώλεια του κολλαγόνου και της ελαστίνης μεταβάλλουν την υφή του δέρματος. Επίσης, όσο περνά ο χρόνος, ο οργανισμός... παράγει λιγότερα έλαια και επιτείνεται η ξηρότητα με αποτέλεσμα από απαλό και λείο να γίνεται ρυτιδιασμένο.

Η ενυδάτωση είναι και εδώ η λέξη-κλειδί.

Προς την κατεύθυνση αυτή χρησιμοποιείτε καθημερινά προϊόντα με ενυδατικούς παράγοντες όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη, το έλαιο argan, η βιταμίνη Ε και η ουρία, ειδικά μετά το ντους και το πλύσιμο των χεριών. Ακόμη πιο αποτελεσματικά είναι τα προϊόντα ρετινόλης και αντιοξειδωτικά καθώς ενισχύουν τη μικροκυκλοφορία και τονώνουν την επιδερμίδα.

Η ρετινόλη είναι μορφή βιταμίνης Α. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ευρέως στις αντιρυτιδικές κρέμες που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που παράγονται από τον φυσιολογικό μεταβολισμό. Οι ρίζες οξυγόνου είναι ασταθή μόρια που καταστρέφουν τα κύτταρα του δέρματος και προκαλούν έτσι ρυτίδες.

Παράλληλα, η ρετινόλη συρρικνώνει τους πόρους. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος τείνουν να συσσωρεύονται γύρω από τους πόρους, κάνοντάς τα να φαίνονται μεγαλύτερα από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Η ρετινόλη αποδεδειγμένα επιταχύνει τον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

Η ρετινόλη ενθαρρύνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος. Αυτό το νέο δέρμα είναι ευαίσθητο και δεν πρέπει να εκτίθεται στον ήλιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα συστατικά θα πρέπει να βρίσκονται σε προϊόντα που προορίζονται για χρήση τη νύχτα. Τα παράγωγα της βιταμίνης Α, συμπεριλαμβανομένων της ρετινόλης, χαλάνε με την έκθεση στον ήλιο και τον αέρα. Γι' αυτό τα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη πρέπει να έρχονται πάντα σε ειδικούς σωλήνες με εφαρμοστά καπάκια. Οι κρέμες και τα προϊόντα με ρετινόλη έχουν διάρκεια ζωής 2 μήνες.

Παρόλα αυτά η ρετινόλη δίνει το παρόν της σε τρόφιμα όπως τα καρότα, τις γλυκοπατάτες, το μάνγκο, το ωμό σπανάκι, τα βερίκοκα, τα πεπόνια, την παπάγια, το γάλα χωρίς λιπαρά, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα πορτοκάλια, τα αυγά και το μπρόκολο. Χρησιμοποιήστε λοιπόν λαχανικά ωμά και φρέσκα για να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις φυσικές θεραπείες σας με βάση τη ρετινόλη.

Συνταγές και διορθωτικά μέτρα

Τα μόρια της ρετινόλης διαπερνούν την επιδερμίδα και συμβάλλουν στην αναγέννηση βαθύτερων στρωμάτων του δέρματος διεγείροντας την παραγωγή της ελαστίνης και του κολλαγόνου για προσφέρουν στο δέρμα μια ομαλότερη εμφάνιση, σύμφωνα με το Archives of Dermatology. Μία πλούσια φυτική τροφή σε ρετινόλη είναι τα καρότα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μία εξαιρετική βάση για μία diy μάσκα προσώπου για να εξομαλύνει τις ρυτίδες στο πρόσωπο και τον λαιμό.

Καρότα και μέλι

Βράζετε τρία μεγάλα καρότα μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρέστε τα καρότα από το βραστό νερό και προσθέστε 4 1/2 κουταλιές της σούπας μέλι.

Στη συνέχεια, πολτοποιήστε τα καρότα και το μέλι.

Εφαρμόστε την πάστα στο δέρμα σας για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Καθαρίστε την περιοχή χρησιμοποιώντας δροσερό νερό και μια πετσέτα.

Χυμός καρότου

Ανακατέψτε χυμό καρότου με πέντε σταγόνες ελαιόλαδο και έναν κρόκο αυγού.

Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και τον λαιμό σας και αφήστε το για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Καθαρίστε τον χυμό καρότου, τον κρόκο αυγού και ελαιόλαδο από το δέρμα σας χρησιμοποιώντας δροσερό νερό και μια πετσέτα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!