tromaktiko: 4 (must) ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον σύντροφό σου πριν μετακομίσετε μαζί

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

4 (must) ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον σύντροφό σου πριν μετακομίσετε μαζί



1. Πώς θα μοιραστούν...
τα έξοδα;
Επειδή είναι κρίμα να τσακωθείτε όταν έρθει η ΔΕΗ και τα κοινόχρηστα καλό είναι να έχετε ξεκαθαρίσει από πριν πώς θα μοιραστείτε τα πάγια έξοδα του σπιτιού.

2. Πώς θα περνάτε τον ελεύθερό σας χρόνο;
Προφανώς δεν μπορείς να βγάλεις χρονοδιάγραμμα για τον ελεύθερο χρόνο που θα έχετε ως ζευγάρι, αλλά αν ο σύντροφός σου θέλει να περνάει τα σαββατοκύριακά του λιωμένος στον καναπέ με σειρές, αγώνες και φαγητό ενώ εσύ θέλεις να πηγαίνετε βόλτες και να τρώτε έξω μάλλον- ΜΑΛΛΟΝ θα έχετε πρόβλημα. Ένας μικρός συντονισμός και λίγοι συμβιβασμοί και όλα λύνονται.

3. Ποιος θα κρατήσει/ πετάξει τι από αυτά που ήδη έχει;
Αν μετακομίσει ο ένας στο σπίτι του άλλου η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη, καθώς το σπίτι (καλώς ή κακώς) θα ανήκει για πάντα σε αυτόν και ο άλλος θα είναι ο guest. Ιδανικά μετακομίζετε σε ένα καινούριο σπίτι ώστε να μην έχετε αυτό το θέμα, αλλά σε κάθε περίπτωση το κλειδί είναι ο συμβιβασμός. Θυμάσαι το επεισόδιο στα Φιλαράκια με την πολυθρόνα του Chandler; Κάπως έτσι.

4. Ποιος θα κάνει δουλειές;
Συνήθως ένας από τους δύο είναι ο μανιακός με την καθαριότητα κάτι που οδηγεί συχνά σε καβγάδες και μπλεξίματα γιατί ο πιο τσαπατσούλης ξεχνιέται και δεν συμμετέχει στις δουλειές. Η λύση είναι μια· εβδομαδιαίο πρόγραμμα, όσο παιδιάστικο και αν σου ακούγεται μόνο έτσι θα μπείτε στο τρυπάκι ότι μοιράζεστε τις βαρετές δουλειές του σπιτιού.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!