tromaktiko: Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για κατάρτιση και απασχόληση 4.000 ανέργων στο λιανικό εμπόριο

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για κατάρτιση και απασχόληση 4.000 ανέργων στο λιανικό εμπόριο



Πράσινο φως δόθηκε με την έκδοση σχετικής προκήρυξης για την κατάρτιση και απασχόληση 4.000 ανέργων και οικονομικά μη...
ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 29 ετών σε αντικείμενα του λιανικού εμπορίου, προκειμένου να εφοδιαστούν με τις κατάλληλες γνώσεις και μεθοδολογίες ώστε να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν γεννηθεί από 1-2-1992 μέχρι και 31-1-1999, να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας, Μεταδευτεροβάθμιας ή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.

Παράλληλα, πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/ φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης το διάστημα του τελευταίου τετραμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Οι ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να παρακολουθούν ή να έχουν παρακολουθήσει άλλο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο πρόγραμμα κατάρτισης κατά το τελευταίο δίμηνο πριν από την έναρξη του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 380 ώρες (120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση) και θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις διαδοχικές φάσεις. Συγκεκριμένα: α’ φάση θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 60 ωρών, β’ φάση πρακτικής άσκησης διάρκειας 100 ωρών, γ’ φάση θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 60 ωρών και δ’ φάση πρακτικής άσκησης διάρκειας 160 ωρών.

Οι ειδικότητες στις οποίες θα καταρτιστούν οι ωφελούμενοι είναι Πωλητής Λιανικής, Εξωτερικός Πωλητής, Στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου, Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης, Προωθητής Πωλήσεων Λιανικού Εμπορίου (Merchandiser) και Υπάλληλος Γραφείου. Παράλληλα, θα παρακολουθήσουν και πέντε ατομικές συμβουλευτικές δράσεις.

Το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης ανέρχεται σε 5,33 ευρώ (περιλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων) και το επίδομα πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων αντιστοιχεί σε 3,20 ευρώ ανά ώρα (περιλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων).

Η συνολική αξία του εκπαιδευτικού επιδόματος ανέρχεται σε 1.471 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δοθεί στους συμμετέχοντες πιστοποίηση δεξιοτήτων βάσει διεθνών και ελληνικών προτύπων, τα οποία θα τους προσφέρουν αναγνωρίσιμα προσόντα στην αγορά εργασίας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 23 Ιανουαρίου και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.esee-emporio.gr. Μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν έως τις 2 Φεβρουαρίου στην ΕΣΕΕ (Κτίριο ΙΝΕΜΥ/ΕΣΕΕ, Πετράκη 8, ΤΚ 105 63 Αθήνα) φάκελο με τα δικαιολογητικά που περιγράφονται στην αίτησή τους.

Ο φάκελος πρέπει να έχει την ένδειξη: Δικαιολογητικά για την πράξη «Δράσεις κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης σε άνεργους νέους 18 – 24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου – Β’ Κύκλος», Ονοματεπώνυμο, Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (ΚΑΥΑΣ) και Περιφέρεια Επιλογής (όπως δηλώθηκε στην αίτηση).

Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση σε μία μόνο διοικητική περιφέρεια της χώρας. Η επιλογή των ωφελουμένων πέραν της πλήρωσης των τυπικών προσόντων, θα γίνει βάσει κριτηρίων όπως η διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας και το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!