tromaktiko: Κίνα: Θα επενδύσει 503 δις δολάρια για σιδηροδρομικά έργα

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Κίνα: Θα επενδύσει 503 δις δολάρια για σιδηροδρομικά έργα



Μεγάλα έργα υποδομών σχεδιάζει να υλοποιήσει η κυβέρνηση της Κίνας έως το 2020. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του...
ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg η Κίνα σχεδιάζει να δαπανήσει το ποσό των 3,5 τρισ. γιουάν (503 δισ. δολ.) για την επέκταση του σιδηροδρομικού της δικτύου το οποίο θα συνδέει όλες τις περιοχές της χώρας.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι το δίκτυο σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας να επεκταθεί σε περισσότερα από 30.000 χιλιόμετρα, σύμφωνα με λεπτομέρειες που δημοσιοποιήθηκαν στο Πεκίνο. Η απόσταση αυτή, που αντιστοιχεί σε περίπου 6,5 φορές το μήκος της απόστασης Νέας Υόρκης – Λος Άντζελες, θα καλύψει το 80% των μεγαλύτερων πόλεων της Κίνας.

Το σχέδιο επέκτασης που αναμένεται να αυξήσει πάνω από 50% το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της χώρας, έχει χρονικό ορίζοντα πενταετίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί «θείο δώρο» για Κινέζους προμηθευτές τροχαίου υλικού, όπως η CRRC και εταιρείες κατασκευής σιδηροδρόμων, όπως η China Railway Construction και η China Railway Group.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!