tromaktiko: Ο Ραγκούσης ανακοίνωσε 5 εκδηλώσεις για το νέο κόμμα - Τί τους κρατάει σε απόσταση με την Γεννηματά;

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ο Ραγκούσης ανακοίνωσε 5 εκδηλώσεις για το νέο κόμμα - Τί τους κρατάει σε απόσταση με την Γεννηματά;



 "Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, κανένα από τα υπάρχοντα κομματικά σχήματα δεν καταφέρνει να παίξει τον ρόλο υποδοχής των προοδευτικών πολιτικών", δήλωσε ο...
πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης στο "Radio Marconi 96,1 F.M." του Βόλου και στον Αντώνη Κουμιώτη, επιβεβαιώνοντας με την σειρά του τις από κοινού εν εξελίξει και μάλιστα "πολύ προχωρημένες", όπως τις χαρακτήρισε, συνεννοήσεις, από κοινού με την κα Διαμαντοπούλου και τον κ. Φλωρίδη, "προκειμένου να αναληφθεί κάποια μαζική πρωτοβουλία, η οποία θα έχει στόχο τη δημιουργία ενός νέου ενωμένου προοδευτικού πολιτικού υποκειμένου, με χαρακτηριστικά ευρύτατου κινήματος", όπως τόνισε και αποκάλυψε την διοργάνωση 5 εκδηλώσεων, σε 5 διαφορετικές πόλεις της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: "Επιβεβαιώνω ότι είμαστε σε πολύ προχωρημένες συνεννοήσεις και πολύ προχωρημένο συντονισμό ενεργειών και δράσεων, προκειμένου να αναληφθεί κάποια μαζική πρωτοβουλία, όμως, όχι μόνο από εμάς τους τρεις, η οποία θα έχει ακριβώς αυτό το στόχο, τη δημιουργία ενός νέου ενωμένου προοδευτικού πολιτικού υποκειμένου, που θέλουμε να πάρει και τα χαρακτηριστικά ενός ευρύτατου κινήματος, γιατί πιστεύουμε ότι ποτέ άλλοτε το κοινό, τουλάχιστον στον προοδευτικό χώρο, δεν ήταν τόσο μεγάλο. Και υπ' αυτή την έννοια, ναι, αυτό ισχύει, αλλά ισχύει με την έννοια της προετοιμασίας μιας πρωτοβουλίας εκατοντάδων ανθρώπων και όχι μόνο εμάς των τριών, οι οποίοι και θα θέσουν ουσιαστικά σε όλους ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας νέος προοδευτικός πολιτικός φορέας, ότι την ώρα και αυτό δεν το λέμε εμείς, που ο ΣΥΡΙΖΑ, απ' ότι όλα δείχνουν, καταρρέει, κανένα από τα υπάρχοντα κομματικά σχήματα δεν καταφέρνει να παίξει τον ρόλο υποδοχής των προοδευτικών πολιτών. Από παντού προκύπτει, απ' όλες τις έρευνες κοινής γνώμης, ότι οι προοδευτικοί πολίτες θέλουν κάτι καινούργιο και ταυτόχρονα κάτι βεβαίως ενωτικό. Και γι' αυτό το λόγο νομίζουμε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή αν θέλετε και ένα ζήτημα χρέους για όλους μας, γιατί έχουμε παίξει ρόλο, είμαστε αυτή τη στιγμή υποκείμενα και εμείς μιας κριτικής για το παρελθόν, είμαστε υποκείμενα μιας προσδοκίας για το μέλλον και άρα όλα αυτά έχουν οδηγήσει εκεί ακριβώς που είπαμε, δηλαδή στην διαδικασία μιας πρωτοβουλίας. Και για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος, περιλαμβάνει 5 εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε 5 διαφορετικές πόλεις της χώρας, ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη, θα έρθουμε κάποια στιγμή και στη Θεσσαλίας οπωσδήποτε μετά το Ηράκλειο και την Πάτρα κατά πάσα πιθανότητα και σίγουρα πριν την Αθήνα, όπου σε αυτές τις εκδηλώσεις εμείς θα επιδιώξουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες, δίνοντας το λόγο στους πολίτες, τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών, τους προοδευτικούς πολίτες, που θέλουν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο να συμβάλλουν και να συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη είναι η αλήθεια και δύσκολη προσπάθεια".

Ερωτηθείς σχετικά με την αντίστοιχη πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και της κας Γεννημάτα, ο κ. Ραγκούσης τόνισε: "Αν υπάρχει κάτι που φαίνεται, τουλάχιστον στην δική μου την ανάγνωση, ότι ακόμη μας κρατάει σε απόσταση από αυτά που εκπέμπονται από την κα Γεννημάτα και γενικότερα από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είναι βασικά η νεότερη θέση που έχει η κα Γεννηματά, σε αντίθεση με αυτή που είχε πέρυσι τέτοια εποχή, ότι δηλαδή θα πρέπει όλο αυτό που λέμε ή λέει, να διεξαχθεί μέσα στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και απλώς και μόνο πραγματοποιώντας ένα συνέδριο. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω σε αυτό, πιστεύω ότι πρόβλημα δεν είναι ένα συνέδριο για να διευθετηθούν εσωτερικά και ανάμεσα σε όλους εμάς, που είτε είναι τώρα μέσα στο ΠΑΣΟΚ κάποιοι, είτε σαν εμένα και άλλους είμαστε εκτός ΠΑΣΟΚ, να συζητηθούν τα θέματα, το θέμα είναι να ξαναμπούν μέσα στις τάξεις της δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης οι πολίτες, άρα χρειάζεται όλα από την αρχή να γίνουν και κυρίως χρειάζεται να γίνουν όλα με βάση τις αποφάσεις που θα πάρουν οι πολίτες, για την ηγεσία, για τα μεγάλα πολιτικά θέματα, για τον τρόπο οργάνωσης, για τις προτεραιότητες, για τα πάντα. Εκεί είναι το μείζον θέμα. Σας θυμίζω ότι πέρυσι ίδια εποχή η κα Γεννηματά είχε πάρει μία πρωτοβουλία.

Πηγή


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!