tromaktiko: 5 έξυπνοι τρόποι να φροντίζεις καλύτερα τα ρούχα σου

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

5 έξυπνοι τρόποι να φροντίζεις καλύτερα τα ρούχα σου



Οι περισσότερες από εμάς ξοδεύουμε αρκετά χρήματα για ρούχα. Κι αν όχι, επενδύουμε πολύ χρόνο να ψάχνουμε σε second hand μαγαζιά ή...
στις εκπτώσεις. Οπότε, είναι σημαντικό να έχεις κατά νου όλους τους τρόπους που μπορείς να φροντίζεις καλύτερα τα ρούχα στην ντουλάπα σου.

Όταν ξέρεις τα βασικά, μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές παρακάτω για όλους τους τρόπους που μπορείς να φροντίζεις καλύτερα τα ρούχα σου.

1. Μην πλένεις το τζιν σου
Το τζιν χρειάζεται μέχρι και έξι μήνες για να πάρει την μορφή του, οπότε δεν πρέπει να πλυθεί ως τότε. Το τζιν παίρνει το σχήμα του σώματός μας, οπότε όταν το πλένεις το σχήμα χάνεται εντελώς.

2. Βάζε τις μπλούζες σε συρτάρια
Τις κρεμάς και χαλάει το σχήμα τους. Οπότε τις διπλώνεις και στο συρτάρι.

3. Πλύνε εκείνο το ακριβό πουλόβερ στο χέρι
Αν είσαι αρκετά τυχερή να έχεις στην κατοχή σου ένα κασμιρένιο πουλόβερ για παράδειγμα, καλό θα ήταν να το πλένεις στο χέρι. Ανεξάρτητα με το τι λέει στο ταμπελάκι, το κασμίρ είναι καλύτερο να πλένεται στο χέρι με κρύο νερό και σαμπουάν για βρέφη, για την καλύτερη προστασία του υφάσματος.

4. Πλένε με σαπούνι τα δερμάτινα παπούτσια σου
Παπούτσια, ζώνες, τσάντες και εκείνο το δερμάτινο jacket χρειάζονται φροντίδα, αφού το δέρμα τείνει να αποκτά λεκέδες και να ξεραίνεται, πλύντο στο χέρι με σαπούνι και μετά άπλωσε κρέμα για δερμάτινα υφάσματα σε τυχόν γρατσουνιές.

5. Κρέμασε τα παντελόνια σου απ΄ τα μπατζάκια
Για να μην τσαλακώνονται και να παραμένουν φρέσκα, κρέμασε τα παντελόνια σου απ΄τα μπατζάκια τους. Αν δεν γίνεται, κρέμασέ τα σε πολύ χοντρές κρεμάστρες για να αποφύγεις τις οριζόντιες γραμμές. Έτσι δεν θα χρειάζονται και σιδέρωμα ξανά.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!