tromaktiko: Τα 6 λάθη που όλες κάνουμε στο ντους και πώς θα τα αποφύγουμε

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Τα 6 λάθη που όλες κάνουμε στο ντους και πώς θα τα αποφύγουμε



Από μία ηλικία και μετά όλοι ξέρουμε να κάνουμε μπάνιο μόνοι μας...
Μήπως όμως ακόμα και τώρα που μεγαλώσαμε κάνουμε μικρά αλλά σημαντικά λάθη μέσα στην καμπίνα του ντους;

1. Ξεχνάμε να αλλάξουμε το σφουγγάρι
Όπως και η οδοντόβουρτσα έτσι και το σφουγγάρι του μπάνιου μας είναι ένα αντίκειμενο που πρέπει να αντικαθιστάται αρκετά συχνά. Όπως και στην περίπτωση της οδοντόβουρτσας έτσι και το σφουγγαράκι του μπάνιου είναι γόνιμο έδαφος για βακτηρίδια και γι' αυτό το λόγο πρέπει να αλλάζεται 1 φορά το μήνα. Μην συμπεριφέρεσαι σα να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ντουζιέρας σου και άλλαξε το τακτικά.

2. Λουζόμαστε χωρίς να έχουμε πρώτα χτενιστεί
Ένα έξυπνο κόλπο για να αποφεύγεις το σπάσιμο της τρίχας σου είναι να χτενίζεις τα μαλλιά σου πριν αρχίσεις το λούσιμο. Επίσης χτένισε τα μαλλιά σου ξανά με μία τσατσάρα αφού απλώσεις το conditioner για να είσαι σίγουρη ότι θα απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την τρίχα.

3. Λουζόμαστε πιο συχνά απ' όσο πρέπει
Ακόμα κι αν έχεις λιπαρά μαλλιά και νιώθεις την ανάγκη να τα φρεσκάρεις τακτικά είναι λάθος να τα λούζεις σε καθημερινή βάση. Γιατί το τόσο συχνό λούσιμο επιδεινώνει τη λιπαρότητα της τρίχας αφού δεν αφήνει τα φυσικά έλαια των μαλλιών να αναπτυχθούν φυσιολογικά. Έχε λοιπόν υπόψη σου ότι το ιδανικό διάστημα ανάμεσα στα λουσίματα είναι 2 με 3 ημέρες.

4. Ξυρίζουμε πρώτα τα πόδια μας
Μπορεί να βαριέσαι το ξύρισμα και να θέλεις να ξεμπερδεύεις όμως δεν είναι καθόλου καλή ιδέα το ξύρισμα των ποδιών σου να είναι η πρώτη δουλειά που θα κάνεις μόλις μπεις το ντους. Καλύτερα να περιμένεις λίγη ώρα μέχρι να ανοίξουν τελείως οι πόροι του δέρματος με τη θερμότητας ώστε να μπορεί η τρίχα να αφαιρεθεί πιο εύκολα και πιο σωστά.


5. Κάνουμε κάθε μέρα απολέπιση
Ίσως νομίζεις ότι η καθημερινή απολέπιση θα σου χαρίσει ένα λαμπερό και μαλακό δέρμα σε σταθερή βάση αλλά στην πραγματικότητα κάνει το αντίθετο. Η απολέπιση σε τόσο συχνή βάση αυξάνει την λιπαρότητα του δέρματος με αποτέλεσμα να παγιδεύει ακόμα περισσότερη βρομιά και βακτηρίδια. Οπότε προτίμησε το scrub περίπου μία φορά την εβδομάδα.

6. Κάνουμε ντους με ζεστό νερό. Πολύ ζεστό νερό.
Το πολύ ζεστό νερό προσφέρει σίγουρα χαλάρωση μετά από μία κουραστική ημέρα όμως έχει και παράπλευρες απώλειες. Κάθε φορά που κάνεις ντους με καυτό νερό ταλαιπωρείς το δέρμα σου και κινδυνεύεις από έκζεμα, ξηρότητα, κοκκινίλες ή φαγούρα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!