tromaktiko: Apple: Για πρώτη φορά μείωσε τις απολαβές του Tim Cook

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Apple: Για πρώτη φορά μείωσε τις απολαβές του Tim Cook



Για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, CEO της Apple, Tim Cook θα δει να μπαίνουν στον τραπεζικό του λογαριασμό...
λιγότερα χρήματα. Αυτό θα συμβεί επειδή η Apple δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους πωλήσεων του 2016.

Η Apple δήλωσε ετήσιες πωλήσεις 215.6 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος του 2016, 3.7% κάτω από τα 223.6 δισ. δολάρια που είχε ως στόχο. Τα λειτουργικά κέρδη ήταν στα 60 δισ. δολάρια, 0.5% κάτω από τα 60.3 δισ. δολάρια που περίμενε.

Αυτός είναι ο λόγος που κορυφαία στελέχη της Apple δεν θα πάρουν ολόκληρο το ποσό της αμοιβής που θα μπορούσαν, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ο Tim Cook πήρε 8.75 εκατ. δολάρια μέσα στο 2016, ενώ το 2015 το ποσό ήταν στα 10.3 εκατ. δολάρια. Ένα άλλο κορυφαίο στέλεχος της Apple, επικεφαλής του τμήματος οικονομικών, Luca Maestri, είδε την αμοιβή του φέτος να πέφτει κατά 10% στα 22,8 εκατ. δολάρια.

Η Apple στηρίζεται κυρίως στο iPhone, το οποίο ευθύνεται για το 63% των εσόδων της. Ωστόσο, για πρώτη φορά φέτος η Apple είδε παρατεταμένη πτώση στις πωλήσεις του iPhone. Αναλυτές εκτιμούν ότι γι αυτό φταίει ο κορεσμός στις ανεπτυγμένες αγορές όπως οι ΗΠΑ, ενώ οι πωλήσεις στην Κίνα έπεσαν λόγω ισχυρού ανταγωνισμού. Η Apple ελπίζει στην αγορά της Ινδίας.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!