tromaktiko: Ούτε σταγόνα αίμα διαθέσιμη στο Νοσοκομείο Βόλου...

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ούτε σταγόνα αίμα διαθέσιμη στο Νοσοκομείο Βόλου...



«Σήμα κινδύνου» εκπέμπουν οι εθελοντές αιμοδότες του Βόλου λόγω της έλλειψης αίματος που  διαπιστώνεται τις τελευταίες μέρες στο ...
Νοσοκομείο της πόλης. Οι ιώσεις κρατούν τους εθελοντές μακριά από την αιμοδοσία με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί.

Μετά από την μεγάλη ανάγκη που υπήρξε το τελευταίο διάστημα για κάλυψη πολλών έκτακτων περιστατικών, σήμερα τα ψυγεία του Τμήματος  Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Βόλου η επάρκεια σε ασκούς αίματος είναι μικρή. Λόγω της έλλειψης αίματος έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» Ιγνάτιος Γελαγώτης, που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει έλλειψη αίματος και ότι το πρόβλημα έγινε εντονότερο καθώς πολλοί εθελοντές έχουν προσβληθεί από γρίπη και δεν επιτρέπεται να δώσουν αίμα.

«Γνωρίζουμε πως το εθελοντικό αίμα δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν γενικότερα, γι’ αυτό η προσπάθειά μας είναι να προσελκύσουμε νέους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι θα συνδράμουν ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γελαγώτης, προσδοκώντας ότι παρά το πρόβλημα θα υπάρξει ανταπόκριση ώστε με τη συλλογή νέων εθελοντών να δημιουργηθούν τα αποθέματα ασφαλείας για το επόμενο διάστημα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!