tromaktiko: Αν οι Γερμανοί διάλεγαν απευθείας καγκελάριο, Μέρκελ και Σουλτς θα ισοψηφούσαν

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Αν οι Γερμανοί διάλεγαν απευθείας καγκελάριο, Μέρκελ και Σουλτς θα ισοψηφούσαν



Τα δύο τρίτα των Γερμανών υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Μάρτιν Σούλτς για την καγκελαρία: Εάν μάλιστα ο καγκελάριος ...
εξελέγετο άμεσα από τον λαό θα έπαιρνε 41%, όσο δηλαδή και η νυν καγκελάριος Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του dimap για το κανάλι ARD.

Πιο συγκεκριμένα, το 64% των γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του σοσιαλδημοκράτη πρώην πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ μόνο το 14% είναι κατά. Οι ψηφοφόροι μάλιστα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 81%, ενώ μόνο το 4% είναι εναντίον.

Εάν εξελέγετο καγκελάριος άμεσα απο τον λαό τότε οι δύο υποψήφιοι, Σουλτς και Μέρκελ, θα ελάμβαναν αμφότεροι 41%. Αυτό σημαίνει -2% για την νυν καγκελάριο και +5% για τον Μάρτιν Σουλτς σε σχέση με την ανάλογη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου 2016. Μόνο το 11% των ερωτηθέντων δεν θα ψήφιζε κανέναν εκ των δύο.

Επίσης το 79% των ερωτηθέντων κρίνει ορθή την απόφαση του προέδρου του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να προτείνει τον κ. Μάρτιν Σουλτς για υποψήφιο καγκελάριο, το δε 69% πιστεύει ότι το SPD θα καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή με τον κ. Σουλτς. Οι ψηφοφόροι του κόμματός του το πιστεύουν σε ποσοστό 85%. Το 51% όλων των ερωτηθέντων έχει τη γνώμη ότι ο κ. Σουλτς διαθέτει το αισθητήριο να αντιληφθεί τις αγωνίες του κόσμου.

Το 79% των πολιτών θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ διαθέτει ηγετικές ικανότητες ενώ για τον κ. Σουλτς το πιστεύει το 60%.

Επίσης το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ έχει τις απαιτούμενες ικανότητες για το αξίωμα, ενώ για τον Σουλτς το πιστεύει το 68%. Αξιόπιστη θεωρεί την κ. Μέρκελ το 64%, ενώ τον κ. Σούλτς το 65%.

Συμπαθή βρίσκει την νυν καγκελάριο το 63%, η οποία υπολείπεται έτσι του κ. Σούλτς, ο οποίος απολαμβάνει της συμπάθειας του 69% των Γερμανών πολιτών.

Οπως σχολιάζει το ARD στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα, ο Σούλτς ακολουθεί κατά πόδας την κ. Μέρκελ, αν και το 65% των ερωτηθέντων λέει πως δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής υπέρ ποιάς πολτικής ακριβώς τάσσεται ο πρώτος.

Κατά το 39% των ερωτηθέντων ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει ηγετικές ικανότητες, το 53% θεωρεί ότι διαθέτει τις απαιτουμενες γα το αξίωμα του καγκελαρίου ικανότητες, το 40% τον θεωρεί αξιόπιστο και το 45% συμπαθή.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!