tromaktiko: Παγετός στη Μαγνησία - Χιονίζει ακόμα και δίπλα στη θάλασσα

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Παγετός στη Μαγνησία - Χιονίζει ακόμα και δίπλα στη θάλασσα



Στους -11 η θερμοκρασία στη κορυφή του Πηλίου - 50 εκ. το χιόνι στο λιμάνι της Αλοννήσου - Ανοιχτοί οι δρόμοι στο οδικό...
κύκλωμα Πηλίου - Προσβάσιμο το Χιονοδρομικό Κέντρο - Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω παγετού - Χιονοπτώσεις και εντός πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου

Πολικές οι θερμοκρασίες που επικρατούν απ' άκρη σ' άκρη της Μαγνησίας, με το θερμόμετρο να αγγίζει στην κορυφή του Πηλίου ακόμα και τους -11 βαθμούς Κελσίου. Το εν εξελίξει κύμα της κακοκαιρίας σαρώνει ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα ακόμα και τις Β. Σποράδες, με το χιόνι στο λιμάνι της Αλοννήσου να φτάνει τα 11 εκατοστά, ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί τόσο η Σκόπελο όσο και η Σκιάθος.

Στην ηπειρωτική Μαγνησία και ξεκινώντας από τα ανατολικά, χιονίζει ακόμα και δίπλα στη θάλασσα, αφού σε Μηλίνα και Τρίκερι το χιόνι φτάνει τα 6 - 7 εκατοστά, ενώ στα ενδότερα του Νομού επικρατούν πολικές θερμοκρασίες, με αποκορύφωση τα Χάνια Πηλίου, όπου το θερμόμετρο άγγιξε ακόμα και τους -11 βαθμούς Κεσλίου.

Μόνο στην ηπειρωτική Μαγνησία, υπό την επίβλεψη της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη, η οποία έχει τεθεί επικεφαλής, επιχειρούν τουλάχιστον 20 εκχιονιστικά μηχανήματα, έχοντας καταφέρει να κρατήσουν ανοιχτούς όλους τους δρόμους, από την Ανάβρα έως το Τρίκερι και φυσικά να διατηρήσουν την προσβασιμότητα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

Ακριβώς όμως λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, οι οποίες δημιουργούν συνθήκες παγετού, οι αντιολισθητικές αλυσίδες θεωρούνται απαραίτητες.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται ακόμα και εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου, με τα εντονότερα φαινόμενα να σημειώνονται από το ύψος του περιφερειακού και πάνω, όπως επίσης και στις περιοχές του Διμηνίου και τους Σέσκλου.

Τόσο η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, όσο και η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Βόλου κα Βιολέττα Καντόλα, μέσω του e-Volos.gr συνιστούν προσοχή στους πολίτες και την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις αναγκαίες μετακινήσεις.

Όπως επισημαίνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, για όσο διαρκούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα λειτουργεί το τηλέφωνο 2421352466, στο οποία οι υπεύθυνοι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.

Aπό τον Δήμο Βόλου σημειώνεται ότι για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στην Πολιτική Προστασία, στα τηλέφωνα 24210 80959 και 80920 ή στο Δημαρχείο του Βόλου στα τηλέφωνα 24213 50173 και 24213 50174, όπου υπάρχουν αρμόδιοι για να παραλάβουν και να προωθήσουν τα όποια αιτήματα για αντιμετώπιση προβλημάτων πιθανώς υποβληθούν.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από τα εξής σημεία:

- Δημαρχείο Πορταριάς
- Κοινοτικό κτήριο Μακρινίτσας
- Κοινοτικό κτήριο Κατηχωρίου
- Κοινοτικό κτήριο Άλλης Μεριάς
- Κοινοτικό κτήριο Αγ. Ονουφρίου
- Δημαρχείο Ιωλκού
- Δημαρχείο Αρτέμιδας
- Κοινοτικό κτήριο Δράκειας
- Κοινοτικό κτήριο Αγ. Βλασίου
- Κοινοτικό κτήριο Αγ. Λαυρεντίου
- Δημαρχείο Αισωνίας
- Κοινοτικό κτήριο Σέσκλου
- Δημαρχείο Βόλου
- Δημαρχείο Νέας Ιωνίας
- Δημαρχείο Αγριάς

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!