tromaktiko: Αγώνας δρόμου για την απόδοση συντάξεων από τον ΕΦΚΑ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Αγώνας δρόμου για την απόδοση συντάξεων από τον ΕΦΚΑ



Αγώνα δρόμου ξεκινά ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης και ο Διοικητής του Θανάσης Μπακαλέξης, προκειμένου να δώσει ...
μέχρι τον Οκτώβριο τις 95.000 συντάξεις που εκκρεμούν εδώ και ενάμισυ χρόνο στα συρτάρια των ασφαλιστικών ταμείων.

Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση χρηματοδοτεί με 100.000.000 ευρώ το μήνα το νέο υπερ-ταμείο, προκειμένου να ξεχρεώσει συνταξιούχους που έχουν ανοίξει την πόρτα της εξόδου και περιμένουν στην ουρά την έκδοση της σύνταξής τους.

Στόχος είναι ο ΕΦΚΑ να αποτινάξει τα «βαρίδια» του παρελθόντος και να αποπληρώσει όλες τις συντάξεις που εκκρεμούν πλέον των τριών μηνών στα ... ράφια των πρώην ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου που συμπληρώνει σχετική διάταξη νόμου του 2014, σε περίπτωση που οι φορείς δεν χρησιμοποιήσουν τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό.

Για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη, ο ΕΦΚΑ δρομολογεί μαζί με τις εκκρεμείς συντάξεις και την καταβολή έως τον Ιούνιο του 2017 και των 24.500 εφάπαξ που οφείλει. Ωστόσο θολό παραμένει το τοπίο σε ότι αφορά τις 129.531 εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις που οφείλει στους ασφαλισμένους και των οποίων το συνολικό κόστος μαζί με τα αναδρομικά αγγίζει τα 419.800.000 ευρώ.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!