tromaktiko: Η Ρωσία αποσύρει στρατιωτικές δυνάμεις από τη Συρία

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Η Ρωσία αποσύρει στρατιωτικές δυνάμεις από τη Συρία



Η Ρωσία έχει αρχίσει να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από τη Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού της χώρας...

«Βάσει της απόφασης του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας (του Ρώσου προέδρου) Βλαντίμιρ Πούτιν, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρχίζει να περιορίζει την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων στη Συρία», δήλωσε ο στρατηγός Βαλέρι Γερασίμοφ.

Ο Γερασίμοφ πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στόλος υπό το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, που δρούσε από τη Μεσόγειο στα ανοικτά των συριακών ακτών, θα είναι ο πρώτος που θα επιστρέψει από τη Συρία.

Όπως γράφει το BBC, η ανακοίνωση έρχεται λίγες μέρες αφότου Ρωσία και Τουρκία διαπραγματεύθηκαν την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, η οποία τηρείται σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο Πούτιν είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι η χώρα του δέχθηκε να περιορίσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στη Συρία στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας που συμφωνήθηκε μεταξύ των συριακών ομάδων της αντιπολίτευσης και της συριακής κυβέρνησης.

Ο Γερασίμοφ εξήγησε ότι ο ρωσικός στόλος ολοκλήρωσε την αποστολή του στη Συρία, ενώ πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις νίκες που κατέγραψε ο συριακός στρατός.

Τέλος, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας τόνισε ότι η απελευθέρωση του Χαλεπιού από τους αντάρτες δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στη συριακή κρίση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!