tromaktiko: Πώς να διατηρήσετε την παρακίνησή σας για άσκηση

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Πώς να διατηρήσετε την παρακίνησή σας για άσκηση



Η γυμναστική είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα για όλους μας. Για άλλους είναι κομμάτι της ζωής τους, ενώ για άλλους κάτι που πασχίζουν να... συμπεριλαμβάνουν στην καθημερινότητά τους. Για όλους όμως είναι μία άσκηση που κάνει καλό και φέρνει επιθυμητά αποτελέσματα. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να διατηρήσουμε την επιθυμία για άσκηση;

Από τη στιγμή που υπάρχει η ιδέα και η θέληση, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Ένας από τους πιο δυνατούς τρόπους για να διατηρηθεί η παρακίνησή σας, είναι να βάζετε συνέχεια στόχους, εκεί δηλαδή που θέλετε να φτάσετε. Όλα εκείνα τα όνειρα που έχετε για το σώμα και γενικότερα τον εαυτό σας, ήρθε η ώρα να τα δείτε πιο σοβαρά και να τα πραγματοποιήσετε.

Δείτε την άσκηση ως μία ανάγκη σας, μια ανάγκη αυτοπραγμάτωσης και προσπαθήστε να την καταφέρετε, κάθε μέρα από λίγο. Βάλτε την ως μια από τις προτεραιότητές σας! Σαν να είναι κάτι σημαντικό που χρειάζεται να κάνετε. Μόνο έτσι δεν θα την αμελήσετε ξανά και, μόνο έτσι, θα την κάνετε πραγματικό κομμάτι σας.

Για να γίνουν όμως τα παραπάνω, καλό είναι πρώτα να σιγουρευτείτε για το τι είδους άσκηση είναι αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα και να φροντίσετε να μάθετε τα πάντα γύρω από αυτή. Οπότε, για να υπάρξει θέληση να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή που ξεκινήσατε, χρειάζεται να ταυτιστείτε με αυτό που κάνετε και να το δείτε ως το χόμπι που σας συμπληρώνει σωματικά και πνευματικά! Αν ενημερωθείτε πλήρως για τα οφέλη και τους κινδύνους που ενέχει το κάθε είδος γυμναστικής, τότε θα έχετε ξεκαθαρίσει μέσα σας τον ακριβή λόγο για τον οποίο οφείλετε να συνεχίσετε να το κάνετε.

Αν πάλι είστε από εκείνους που χρειάζονται σπρώξιμο για να κινητοποιηθούν, τότε θα μπορούσατε, πέρα από τις πληροφορίες που θα έχετε ήδη αντλήσει, να παρακολουθήσετε βίντεο τα οποία θα σας εμπνεύσουν και θα σας παρακινήσουν. Τέτοια βίντεο υπάρχουν στο διαδίκτυο, σε διάφορα κανάλια ανθρώπων που ασχολούνται έντονα με το κομμάτι της γυμναστικής καθώς και σε ανάλογες ιστοσελίδες. Το βίντεο ίσως αποτελεί έναν πιο άμεσο τρόπο παρακίνησης διότι βλέπετε ακριβώς τη διαδικασία και τα αποτελέσματα, πράγμα που εντείνει τον ενθουσιασμό και την επιθυμία σας.

Με λίγα λόγια, για να υπάρχει παρακίνηση χρειάζεται να υπάρχει θέληση, επιτεύξιμη στοχοθέτηση και καλές συνθήκες. Αν έχετε αυτά τα τρία και προσαρμόσετε τον τρόπο σκέψης σας σύμφωνα με αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω, τότε η γυμναστική θα βρίσκεται πάντα στη ζωή σας!

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!