tromaktiko: Ερντογάν: Ο στρατός μας δεν φεύγει από Κύπρο -Η Ελλάδα το βάζει ξανά στα πόδια

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ερντογάν: Ο στρατός μας δεν φεύγει από Κύπρο -Η Ελλάδα το βάζει ξανά στα πόδια



Σε νέες προκλητικές δηλώσεις με αποδέκτη την Ελλάδα, αυτή τη φορά για το θέμα του Κυπριακού, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...


Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αποφεύγει την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό και προειδοποίησε τη χώρα μας ότι δεν θα πρέπει να περιμένει μια λύση στο ζήτημα αυτό χωρίς την εγγύηση της Τουρκίας.

«Η Τουρκία θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, αποκλείοντας παραλληλα την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε και οι δύο πλευρές να αποσύρουν τα στρατεύματά τους.

«Παρά την ειλικρίνεια των Τουρκοκυπρίων, η Ελλάδα πάλι το βάζει στα πόδια από μία λύση για την Κύπρο. Δεν τίθεται θέμα να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε: «Είπαμε να μην περιμένετε τίποτα όπου δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, όπως έχει διευκρινιστεί και παλαιότερα θα έχουμε ισάριθμο στρατό με την "Βόρεια" και την "Νότια Κύπρο". Τα είχαμε πει και παλαιότερα».

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας, λέγοντας ότι «οι όροι που προβλέπονται δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, ο Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων:

- Τα Κόκκινα (Ερένκιοι) μαζί με τη Μόρφου να ενωθούν και να παραμείνουν στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

- Τα Βαρώσια (κλειστά και ανοιχτά) πάλι να παραμείνουν στους Τουρκοκυπρίους

«Το σχέδιο Ανάν πλέον δεν έχει ισχύ. Στο θέμα της διοίκησης, μία περίοδος στους Τουρκοκύπριους , δύο στους Ελληνοκύπριους. Αν θέλουμε ειρήνη δίκαιη και περιεκτική, αυτά πρέπει να γίνουν, είπαμε», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

O Eρντογάν προέβη στην εν λόγω δήλωση απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Κοτζιάς: Στα πόδια το έβαλαν αυτοί που έφυγαν

Από τη Γενεύη όπου βρίσκεται ο κ. Κοτζιά απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος τη Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη στάση της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις είπε τα εξής: «Την Παρασκευή, η τουρκική Αντιπροσωπεία εγκατέλειψε τη Γενεύη λέγοντας ότι είχε και άλλα σημαντικότερα πράγματα να κάνει, όπως να ασχοληθεί με το Συριακό και τη συνταγματική μεταρρύθμιση και ότι επιθυμούσε να γίνει μια μη οργανωμένη συζήτηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων. Στα πόδια το έβαλαν αυτοί που έφυγαν. Εμείς είμαστε ακόμα εδώ».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!