tromaktiko: Αχαΐα - Μαρινόπουλος: "Στοιχειωμένα" καταστήματα - "Μαύρη" Πρωτοχρονιά για τους εργαζόμενους - Από μέρα σε μέρα η πολυπόθητη λύση

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Αχαΐα - Μαρινόπουλος: "Στοιχειωμένα" καταστήματα - "Μαύρη" Πρωτοχρονιά για τους εργαζόμενους - Από μέρα σε μέρα η πολυπόθητη λύση



Εικόνες που σε τίποτα δεν θυμίζουν το πρόσφατο παρελθόν, όπου τα καταστήματα της αλυσίδας "Μαρινόπουλος" που εδρεύουν στην... Πάτρα, έσφυζαν από ζωή με το καταναλωτικό κοινό να δείχνει την προτίμηση του και να τα επιλέγει για τις αγορές του.





Οι φωτογραφίες του tempo24.gr, ελήφθησαν νωρίς το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Καρφούρ στην περιοχή της Περιβόλας Πατρών και μαρτυρούν την παρατεταμένη κρίση που περνά την γνωστή Ελληνική εταιρεία, από την στιγμή που οδηγήθηκε σε πτώχευση και ταυτόχρονα την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι που απασχολούνται, αναμένοντας να ανάψει το πράσινο φως για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Άδεια ράφια, κλειστά ταμεία και καταναλωτής ούτε για δείγμα...!





Η πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος από τον Σκλαβενίτη. Η συμφωνία φαίνεται πως βρίσκεται πλέον σε οριακό επίπεδο με αυξημένες τις πιθανότητες κατάρρευσης του μεγαλύτερου στα ελληνικά χρονικά προγράμματος επιχειρηματικής διάσωσης

Μια τέτοιου είδους εξέλιξη που όλοι απεύχονται θα είχε ως άμεση συνέπεια και τα λουκέτα σε προμηθεύτριες μικρομεσαίες παραγωγικές επιχειρήσεις στη περιφέρεια αλλά και την διόγκωση της ανεργίας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της στιγμής που γνωρίζουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές αλλά και οι τράπεζες και η κυβέρνηση η ενδιάμεση χρηματοδότηση που είχε προβλεφθεί από την συμφωνία μεταξύ των τραπεζών, της οικογένειας Μαρινόπουλου και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ, εξαντλήθηκε, μετά από την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους της υπό διάσωση αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή απασχόλησε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των τραπεζών σε σύσκεψη που είχαν για αυτό ακριβώς το θέμα.

Μάλιστα ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης την περασμένη εβδομάδα, εμφανίστηκε καθησυχαστικό ως προς την θετική έκβαση της συμφωνίας, επισημαίνοντας πως η Κβέρνηση θα στηρίξει την συμφωνία και το σχέδιο διάσωσης.

Στην περίπτωση ναυαγίου, θα μιλάμε για 30 χιλιάδες θέσεις εργασίας χαμένες -15 χιλιάδες άμεσα και άλλες 15 χιλιάδες έμμεσα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!