tromaktiko: ΑΥΤΕΣ είναι οι τελικές ΕΙΣΦΟΡΕΣ που ισχύουν για όλους...

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΑΥΤΕΣ είναι οι τελικές ΕΙΣΦΟΡΕΣ που ισχύουν για όλους...



Αδικίες, «παγίδες» και πολλά παράδοξα «κρύβονται» στο νέο Ασφαλιστικό... Τα «τσουχτερά» ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ «καταφτάνουν» στα σπίτια όλων των εργαζομένων, στα οποία θα ζητάται η άμεση καταβολή των εισφορών, όμως το «μπάχαλο» παραμένει παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Εργασίας.

Της Αμέλιας Αναστασάκη
Η ενοποίηση έφερε το χάος! Τα Ασφαλιστικά Ταμεία βρίσκονται σε «σημείο μηδέν»! Ο ΕΦΚΑ «κουβαλά» μαζί του όχι μόνο «μπερδεμένα» μητρώα, αλλά και χιλιάδες ασφαλισμένους-«στρατιωτάκια», οι οποίοι στα πλαίσια ενός... υποτιθέμενου κοινωνικού κράτους οφείλουν μόνο να πληρώνουν και να... συμμορφώνονται! Γιατί, για να εξυπηρετούνται ούτε λόγος! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαιτεί, και οι πολίτες αναντίρρητα οφείλουν να εκτελούν! Τώρα εάν δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τις απάνθρωπες απαιτήσεις των κυβερνώντων; Απλά είναι, «πρόβλημά τους»!

Η «ΚΟΡΟΪΔΙΑ» ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ!

Οι απανωτές εγκύκλιοι για τις ασφαλιστικές εισφορές, έφεραν στο προσκήνιο μία σημαντική παράμετρο! Τελικά εκεί στα κυβερνητικά επιτελεία έχουν μεγάλη «φαντασία»! Όσοι διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν τις σχετικές εγκυκλίους που εκδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώνουν-μετά λύπης- ένα πράγμα. Ότι ο ανθρώπινος νους έχει μεγάλες δυνατότητες, αφού μπορεί να σκαρφιστεί απάτες που οδηγούν μόνο σε αυταπάτες...

ΑΠΑΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λόγω των έντονων διαμαρτυριών από την πλευρά των επιστημόνων (γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών), είχε αποφασίσει αλλά και μοιραία... «τάξει» «εκπτώσεις» στους «νέους επιστήμονες» που διανύουν τα πέντε πρώτα χρόνια του ασφαλιστικού τους βίου. Δηλαδή τους είχε πει ότι για τα δύο πρώτα χρόνια ασφάλισης θα καταβάλλουν ποσοστό εισφοράς για τον κλάδο σύνταξης 14% (αντί 20%) επί του εισοδήματός τους, και για τα επόμενα τρία 17%. (14% επί 70% του βασικού μισθού ενός ανειδίκευτου εργάτη-586€-)

Τώρα όμως με την εγκύκλιο «φρόντισε» το Υπουργείο Εργασίας να μας επισημάνει ότι αυτές τις «εκπτώσεις» θα πρέπει να τις επιστρέψουν πίσω στο κράτος όλοι οι επιστήμονες, αφού θα θεωρούνται «χρέος»! Μάλιστα, αυτό θα είναι κάτι που θα γίνει από τον έκτο χρόνο ασφάλισης και μετά, ανάλογα το εισόδημα που θα έχει ένας επιστήμονας τότε.

Γιατί, π.χ. εάν έχει εισόδημα πάνω από 18.000 ευρώ, οφείλει εντός πενταετίας να επιστρέψει το ποσό που επωφελήθηκε από την έκπτωση που του έκαναν λόγω του ότι ήταν «νέος» στο επάγγελμα. Εάν όμως το εισόδημα του είναι λιγότερο από 18.000 ευρώ, ο ασφαλισμένος γιατρός/δικηγόρος/μηχανικός μπορεί να επιστρέψει το συγκεκριμένο ποσό ενός 15ετίας. Σημειωτέον, το όφελος-χρέος ενός «νέου επιστήμονα» σε καμία περίπτωση δεν μπορεί στην πενταετία να είναι μικρότερο από 3.000 ευρώ! Και μάλιστα, κατ' ελάχιστον!

ΑΠΑΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΟΥΣ «ΜΠΛΟΚΑΚΗΔΕΣ»

100.000 απασχολούμενοι με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών βρίσκονται σε απόγνωση. Αφενός γιατί, κάποιοι οδηγούνται στο άμεσο «κλείσιμό» τους μήπως και γλιτώσουν χαράτσια, φόρους και εισφορές, αφετέρου κάποιοι άλλοι μην έχοντας άλλη δυνατότητα ή κάποιο άλλο εισόδημα αναγκάζονται να έρθουν σε «ρήξη» με την εργοδοσία τους για το ποιος τελικά θα καταβάλλει το 13,33%. Το Υπουργείο Εργασίας κατάφερε τις τελευταίες ημέρες να βάλει εργαζόμενους και εργοδότες σε διαδικασίες συγκρουσιακές, αφού λίγο πολύ ζητά και από τις δύο πλευρές να πληρώσουν το «μάρμαρο»των λανθασμένων επιλογών τους. Ασφαλισμένοι και εργοδότες και αυτή τη φορά έχουν να λύσουν τα «ανοιχτά» ζητήματα του ασφαλιστικού, με την κυβέρνηση να παίζει το ρόλο του «διαιτητή», και να βγάζει κυριολεκτικά την «ουρά της απέξω», όπως κάνει άλλωστε με... επιτυχία το τελευταίο διάστημα...

ΑΠΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

650.000 ασφαλισμένοι του μέχρι πρότινος ΟΓΑ, θα πληρώσουν εισφορές αυξημένες μέχρι και 28% σε σχέση με το παρελθόν! Όσο και να ακούγεται περίεργο, το παράξενο και παράδοξο δεν είναι αυτό. Το παράδοξο είναι πως, στις 28 Φεβρουαρίου οι άνθρωποι που μοχθούν στα χωράφια τους (κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως άλλωστε σε όλα τα επαγγέλματα πάντα υπάρχουν) θα λάβουν δύο ειδοποιητήρια. Ένα για τις ασφαλιστικές εισφορές του πρώτου εξαμήνου του 2016, και ένα για την πρώτη δόση (του Ιανουαρίου) του 2017! «Με ένα σμπάρο δυο τριγόνια»!

Και όλα αυτά διαδραματίζονται την ώρα που, εάν ένας ασφαλισμένος θελήσει να υποβάλει τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση ή να μάθει πόσα ένσημα έχει, δεν μπορεί με τίποτα να τα καταφέρει! Γιατί επικρατεί ένα χάος με τις αρμοδιότητες και τα μπερδεμένα μητρώα, που και «μπάρμπα στην Κορώνη να έχεις», την δουλειά σου δεν μπορείς να την κάνεις!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!