tromaktiko: Η Βούλα Πατουλίδου σε διεθνές τουριστικό φόρουμ στη Λευκωσία

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Η Βούλα Πατουλίδου σε διεθνές τουριστικό φόρουμ στη Λευκωσία



Την Κύπρο επισκέφτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, μετά από πρόσκληση του ...Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου και της Οργάνωσης Εργοδοτών και Βιομηχάνων, στο πλαίσιο διεθνούς τουριστικού φόρουμ στην Λευκωσία, με θέμα: «ο ρόλος των τοπικών αρχών στην υπηρεσία του τουρισμού».

Η κ. Πατουλίδου στην ομιλία της που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του φόρουμ, επισήμανε πως “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιώντας Ευρωπαϊκούς αναπτυξιακούς και ερευνητικούς πόρους, πέτυχε την ένταξη για χρηματοδότηση και υλοποίηση τεσσάρων σημαντικών έργων διάρκειας 5 ετών και σημαντικού προϋπολογισμού για την Κεντρική Μακεδονία, τα οποία είναι εξειδικευμένα στον τουρισμό με τη συμμετοχή φορέων και από την Κύπρο. Στον πρώτο κιόλας χρόνο ανάληψης της Διοίκησης στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, πετύχαμε την ένταξη στο έργο CHRISTA (Πολιτισμός και Κληρονομιά για Δράσεις Υπεύθυνου, Καινοτόμου και Βιώσιμου Τουρισμού -Culture and Heritage for Responsible, Innovative and Sustainable Tourism Actions). Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας από τους δέκα εταίρους του έργου, με επικεφαλής την Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου.”

Η κ. Πατουλίδου παρουσίασε επίσης στην ομιλία της όλες τις επιτυχημένες δράσεις που υλοποιήθηκαν από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη της πόλης σε δημοφιλή αστικό τουριστικό προορισμό με αυξανόμενη αναγνωρισιμότητα στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή αγορά. Οι δράσεις αυτές αφορούσαν σημαντικές καινοτομίες που αναδεικνύουν τη Θεσσαλονίκη και τον νομό σε έναν σύγχρονο και δημοφιλή τουριστικό προορισμό διεθνώς. Τέτοιες είναι, το Portal του προορισμού www.thessaloniki.travel, ένα βασικό εργαλείο το οποίο έλειπε από τη Θεσσαλονίκη, η συνδιοργάνωση κορυφαίων μουσικών εκδηλώσεων με μεγάλη διεθνή αναγνωρισιμότητα, όπως το Street Mode Festival και το Reworks festival, η δημιουργία του προγράμματος Ambassadors για την Θεσσαλονίκη, η αναβίωση ιστοριών της πόλης με την προβολή ιστοριών των ανθρώπων της πόλης με βίντεο και φωτογραφίες τους μέσω των social media και πολλές ακόμα.

Οι δράσεις του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Λευκωσίας παρουσία του υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου κ. Σωκράτη Χάσικου, του Έλληνα Πρέσβη στην Κύπρο κ. Ηλία Φωτόπουλου, του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Άγγελου Λοΐζου και πολλών ακόμα παραγόντων του Τουρισμού της Κύπρου και άλλων χωρών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο, η κ Πατουλίδου συναντήθηκε επίσης με τους δημάρχους Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά και Χανίων κ. Αναστάσιο Βάβουκα και παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων στο τηλεοπτικό κανάλι Sigma, στην εφημερίδα Κυριακάτικος Φιλελεύθερος, στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ καθώς και στο ηλεκτρονικό περιοδικό Cyprushighlights.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!