tromaktiko: ΑΥΤΗ η πόλη της Ελλάδας είναι Πρωταθλήτρια στη χρήση ναρκωτικών...

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΑΥΤΗ η πόλη της Ελλάδας είναι Πρωταθλήτρια στη χρήση ναρκωτικών...



Κορυφαία πόλη στην Κεντρική Ευρώπη σε χρήση ναρκωτικών ουσιών αποδεικνύεται η...
Θεσσαλονίκη, ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησε η μεταπτυχιακή φοιτήτρια, Σοφία Βελούτσου, στο πλαίσιο διπλωματικής εργασίας της στη Χημεία Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν στα υγρά λύματα που φθάνουν στην είσοδο της μονάδας επεξεργασίας της ΕΥΑΘ στη Σίνδο προκύπτει ότι λαμβάνονται από 18.2-43.0 δόσεις κάνναβης ανά 1000 κατοίκους καθημερινά. Αντίστοιχα στο Μιλάνο της Ιταλίας με πληθυσμό 1.5 εκ κατοίκους οι δόσεις αυτές ημερησίως ανά 1000 κατοίκους είναι 24, ενώ στην Καταλονία της Ισπανίας με δύο εκατομμύρια περίπου πληθυσμό φτάνουν τις 27.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη χρήση ηρωίνης όπου οι δόσεις στη Θεσσαλονίκη είναι 2.9-5.5 ανά 1000 κατοίκους ενώ στο Μιλάνο 2.3 και στην Καταλονία 4.6.

Εντυπωσιακή είναι και η χρήση των δυνατών αντικαταθλιπτικών και αντιψυχωσικών φαρμάκων γεγονός που δείχνει ότι στα λήμματα της πόλης βρίσκονται αποκαλυπτικά στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθέι ότι πρέπει οι ουσίες να μην καταλήγουν και στο έδαφος, στα λαχανικά που καλλιεργούνται και καταναλώνουμε γιατί τότε η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Πάντως στα επιφανειακά νερά μεγάλων πόλεων της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης έχουν κατά καιρούς ανιχνευθεί φαρμακευτικές ουσίες όπως στεροειδή και αντιβιοτικά που επιβαρύνουν τον μεταβολισμό των οργανισμών.

Δείτε τα γραφήματα της έρευνας:

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!