tromaktiko: Χιόνια και στο Βόλο - Η «Αριάδνη» ξανα-χτυπά τη Μαγνησία και τις Β. Σποράδες

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Χιόνια και στο Βόλο - Η «Αριάδνη» ξανα-χτυπά τη Μαγνησία και τις Β. Σποράδες



- Κλειστά τα σχολεία 
- Στους δρόμους, υπό την αντιπεριφερειάρχη Δ. Κολυνδρίνη, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων 
- Πανέτοιμη η αντιδήμαρχος Καντόλα στο Δήμο Βόλου 
- Νύχτα αγωνίας στις δοκιμαζόμενες Αλόννησο και Σκόπελο, ενώ και η Σκιάθος πλέον ανησυχεί


Η «Αριάδνη» δεν έφυγε... είναι εδώ και αυτή τη φορά καταπώς φαίνεται περισσότερο αμείλικτη για την Μαγνησία και τις Β. Σποράδες. Ήδη η χιονόπτωση έχει ξεκινήσει τόσο στη νησιωτική, όσο και στην ηπειρωτική Μαγνησία, με τους νησιώτες να αγωνιούν, αφού πολλά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη επέλαση του χιονιά παραμένουν άλυτα.

Στόχος, όπως αναφέρει στο e-Volos.gr η αντιπεριφερειάρχης, Δωροθέα Κολυνδρίνη, "να παραμείνουν ανοιχτοί όλοι οι κεντρικοί δρόμοι, ώστε να μην έχουμε αποκλεισμούς και φυσικά για την εξυπηρέτηση των αναγκών. Με αποθέματα σε αλάτι και τουλάχιστον 40 διαθέσιμα οχήματα, δίνουμε ήδη μάχη στο οδικό κύκλωμα Πηλίου και σε όλες τις άλλες περιοχές όπου αναμένεται ή παρουσιάζεται ήδη πρόβλημα. Αυτή τη φορά δώσαμε βάση και στην πρόληψη, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι μηχάνημα επιχειρεί ήδη ακόμα και στη Λεωφόρο Λαρίσης".

Νύχτα αγωνίας εις ότι αφορά στις Β. Σποράδες, αφού το νέο κύμα έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του, χωρίς όμως τα προβλήματα που δημιούργησε το πρώτο σε Αλόννησο και Σκόπελο να έχουν αντιμετωπιστεί. Αυτή τη φορά έντονη είναι η ανησυχία και στη Σκιάθο, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να δεχθεί ισχυρό καιρικό χτύπημα.

Και στο Δήμο Βόλου όμως, όπου ανά τα τακτά χρονικά διαστήμα ήδη χιονίζει και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν και την Τρίτη κλειστά, οι υπηρεσίες με επικεφαλής της αρμόδια αντιδήμαρχο, Βιολέτα Καντόλα, είναι επί ποδός. Όπως τονίζεται μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση:

"Από πλευράς Δήμου Βόλου το σύνολο του μηχανισμού του βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατηθούν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, ώστε να διασφαλιστούν οι βασικές λειτουργίες της πόλης. Ζητούμε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να επιδείξουν πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας στην αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών ανακύψουν.

Ιδιαιτέρως εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες, με βάση και την αρνητική εμπειρία προηγούμενης κατάστασης, να φροντίσουν για την στάθμευση των αυτοκινήτων τους σε σημεία που δεν θα παρεμποδίζουν την διέλευση και άρα το έργο των μηχανημάτων αποχιονισμού, ιδιαίτερα σε στενούς δρόμους.

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στην Πολιτική Προστασία, στα τηλέφωνα 24210 80959 και 80920 ή στο Δημαρχείο του Βόλου, στα τηλέφωνα 24213 50173-4, όπου συνεχώς και μέχρις ότου απομακρυνθεί η κακοκαιρία θα υπάρχουν αρμόδιοι για να παραλάβουν και να προωθήσουν όποια αιτήματα για αντιμετώπιση προβλημάτων πιθανώς υποβληθούν.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από τα εξής σημεία:

- Δημαρχείο Πορταριάς
- Κοινοτικό κτήριο Μακρινίτσας
- Κοινοτικό κτήριο Κατηχωρίου
- Κοινοτικό κτήριο Άλλης Μεριάς
- Κοινοτικό κτήριο Αγ. Ονουφρίου
- Δημαρχείο Ιωλκού
- Δημαρχείο Αρτέμιδας
- Κοινοτικό κτήριο Δράκειας
- Κοινοτικό κτήριο Αγ. Βλασίου
- Κοινοτικό κτήριο Αγ. Λαυρεντίου
- Δημαρχείο Αισωνίας
- Κοινοτικό κτήριο Σέσκλου
-  Δημαρχείο Βόλου
- Δημαρχείο Νέας Ιωνίας
-  Δημαρχείο Αγριάς
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!