tromaktiko: Ομιλία του Παναγιώτη Γεννηματά στο ΕΒΕ Φθιώτιδας

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ομιλία του Παναγιώτη Γεννηματά στο ΕΒΕ Φθιώτιδας



Επιμέλεια: Γιώργος Σαγιάς
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 η εκδήλωση στο ΕΒΕ Φθιώτιδας, με καλεσμένο ομιλητή τον ...επίτιμο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κύριο Παναγιώτη Γεννηματά και την οποία οργάνωσε η δημοτική παράταξη «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» - Σύγχρονη Πόλη με επικεφαλής τον Γιώργο Σαγιά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιώτης Γεννηματάς κατέδειξε τη σχέση Ελλάδας και Ευρώπης και ποιο το μέλλον τους στην παρούσα κοινωνικοοικονομική συγκυρία. Κάνοντας αρχικά μια πολύ σύντομη ιστορική αναδρομή της πορείας της ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε., μίλησε κατόπιν για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε η χώρα μας να ορθοποδήσει οικονομικά και να σταθεί επάξια στο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο οικονομικοπολιτικό στερέωμα. Μέσα από την πολυσχιδή ματιά του στα πολιτικά τεκταινόμενα των μεγάλων κρατών, αλλά και την πρόσφατη αλλαγή προέδρου στις ΗΠΑ, δήλωσε πως η όποια πρόβλεψη για το μέλλον είναι αβέβαιη. Ωστόσο, επισήμανε εντόνως και με επιμονή πως οφείλει ο ελληνικός λαός να κινητοποιηθεί, να αφυπνιστεί και να απαγκιστρωθεί από πολιτικές αγκυλώσεις και κακές νοοτροπίες του παρελθόντος, τονίζοντας πως αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη να πράττουν οι πολίτες της χώρας το αυτονόητο απέναντι στην πολιτεία και τους νόμους. Στο τέλος ακολούθησε διάλογος με συμμετοχή πολλών συμπολιτών κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον της εκδήλωσης.

Η δημοτική παράταξη "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ" - Σύγχρονη Πόλη προσπαθεί να κρατά ενήμερους τους πολίτες του Δήμου Λαμιέων και να δημιουργεί προβληματισμούς καλώντας να μιλήσουν για ποικίλα θέματα ανθρώπους του πνεύματος, επιστήμονες ευρείας αποδοχής και πολιτικά πρόσωπα πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Η συμβολή της στα δρώμενα του Δήμου Λαμιέων υπερβαίνει το αυστηρό πλαίσιο του τοπικού γίγνεσθαι και της μικροκοινωνίας μας, γιατί τα προβλήματα είναι σύμπλοκα και χρειάζονται συνέργειες και στρατηγικές συμμαχίες για το καλό του τόπου μας.

Την ομιλία τίμησαν με την παρουσία τους ο αρχιμανδρίτης πατέρας ´Ανθιμος ως εκπρόσωπος τού σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου,ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Λιόλιος, ο Υποδ/τής του ΚΕΥΠ κ. Μούκας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Διαμαντάρας, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Σταϊκούρας.

Η "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ" - Σύγχρονη Πόλη ευχαριστεί όλες και όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!