tromaktiko: ΜΜΕ στην Ελλάδα: Σκ..άρτον και θεάματα...

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΜΜΕ στην Ελλάδα: Σκ..άρτον και θεάματα...



Γράφει ο Κώστας Χατζιδάκης, 
πολιτικός συγγραφέας
Είναι γνωστή η από αρχαιοτάτων χρόνων ρήση «άρτον και θεάματα», που εννοεί βέβαια την μέθοδο... ύπνωσης έως και αποβλάκωσης του κόσμου από τους κρατούντες, με απασχόλησή του σε φθηνά ερεθιστικά θέματα ώστε να μην βλέπει, να μην σκέπτεται, και να μην αντιλαμβάνεται τα όσα η άρχουσα τάξη μηχανεύεται εις βάρος του…

Νόμιζαν οι πολλοί ότι αυτό αφορούσε σε παλιές εποχές και στην ανάλγητη αρχαία Ρώμη και πάντως, σίγουρα όχι το σήμερα..

Και όμως αυτή η μέθοδος έχει γίνει πλέον στην προοδευμένη εποχή μας, μια σούπερ επιστήμη και έχει γενικευθεί σε απίστευτο εύρος και βάθος με το αποκλειστικό εργαλείο που λέγεται ΜΜΕ, ποδοσφαιρομανίες και φανατικές κομματικές φιέστες. Ποιος μονοπωλεί τον λόγο, τις φαμφάρες, τα παχιά λόγια; Οι αμαρτωλοί ως τα μπούνια πολιτικοί, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Ποιος έχει αποκτήσει τσάμπα τις τηλεοπτικές συχνότητες και τις διαχειρίζεται εν λευκώ; Άσχετοι με το αντικείμενο και σκιεροί επιχειρηματίες. Και τι θέματα και θεάματα μεταφέρουν αυτοί μέσα στα ελληνικά σπίτια, στην νεολαία, στα ανήλικα; Κατασκευασμένες ντίβες και… ντίβους, και όλους τους… «διαφορετικούς» και τον κόσμο τους οι οποίοι έχουν πλημυρίσει απ’ άκρη σε άκρη και σε όλες τις καλές θέσεις, την ελληνική Κοινωνία..

Το αποτέλεσμα είναι φανερό και το εισπράττουμε πλέον σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, οικονομικής, και κοινωνικής ζωή των δρώμενων όλων ημών των μη… αντιδρώμενων.




Κώστας Χατζιδάκης, πολιτικός συγγραφέας
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!