tromaktiko: Παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα: Ένας σταθμός διοδίων μας χωρίζει από το τέλος

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα: Ένας σταθμός διοδίων μας χωρίζει από το τέλος



Ένα εμπόδιο απέμεινε για τη υπογραφή της συμφωνίας που θα σημάνει το τέλος των έργων 8 ετών για το...
τμήμα Ευαγγελισμός-Σκοτίνα στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υποδομών στο ypodomes.com
υπάρχει διαφορά μεταξύ παραχωρησιούχου και Υπουργείου σχετικά με την λειτουργία σταθμού διοδίων στον Πυργετό, στην παλιά εθνική οδό, στην κοιλάδα των Τεμπών.

Είναι το τελευταίο μίας μακράς σειράς διαφορών και προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν μέσα από μία κοπιαστική διαπραγμάτευση για να ολοκληρωθεί ένα έργο που θα έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com από τον παραχωρησιούχο έχει προταθεί μία ελάχιστη χρέωση 20 λεπτών για τους μόνιμους κατοίκων του Δήμου Τεμπών, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία του σταθμού διοδίων, θεωρώντας ότι θα πρέπει να περνούν δωρεάν.

Την ίδια ώρ οι εργασίες συνεχίζονται προκειμένου στο τέλος Μαρτίου να λειτουργήσει το πιο στρατηγικό οδικό έργο της χώρας. Στο τμήμα Ευαγγελισμός-Σκοτίνα, μήκους 25χλμ θα λειτουργήσει η Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών, μήκους 6χλμ που θα είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια. Θα υπάρχει ακόμα μία Σήραγγα στα Τέμπη 2χλμ αλλά και μία Σήραγγα στην περιοχή του Πλαταμώνα με 3χλμ.

Τα ανοιχτά τμήματα μήκους 14χλμ έχουν σχεδόν πλήρως ολοκληρωθεί, ενώ γίνονται έργα σήμανσης, διαγράμμισης, τοποθέτησης προστατευτικών μπαρών. Το έργο θα ολοκληρωθεί με το "κούμπωμα" του υπό κατασκευή έργου στον Ευαγγελισμό και τη Σκοτίνα. Ήδη στην νότια πλευρά, στην περιοχή του Ευαγγελισμού η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με το νέο τμήμα είναι σχεδόν ολοκληρωμένη.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!