tromaktiko: Σιδηρόδρομος: Ζητείται η αναβίωση του δρομολογίου Βόλου-Καλαμπάκας

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Σιδηρόδρομος: Ζητείται η αναβίωση του δρομολογίου Βόλου-Καλαμπάκας



Επαναλειτουργία του δρομολογίου Καλαμπάκα-Βόλος ζητά με ερώτηση του στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Μαγνησίας με τη ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος. Όπως αναφέρει ο ...
Θεσσαλικός σιδηρόδρομος ιστορικά συνέβαλε στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας και μαζί η γραμμή Βόλου-Καλαμπάκας.

Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη γραμμή έπαψε να λειτουργεί με παράγοντες της Θεσσαλίας να υποστηρίζουν ότι η σύνδεση αυτή μπορεί να αναβιώσει σήμερα χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος ή επιπλέον προσωπικό. Όπως σημειώνει στο κείμενο του ο κος Μπουκώρος, υπάρχει αμαξοστοιχία του πρωινού δρομολογίου 590 που ξεκινά από την Καλαμπάκα και καταλήγει στη Λάρισα κάνοντας στάση για πολλές ώρες. Αυτο το δρομολοόγιο θα μπορούσε χωρίς επιβάρυνση της γραμμής ή άλλων δρομολογίων να συνεχίζει και να τερματίζει στο Βόλο.

Η αναβίωση του δρoμολογίου θα σήμαινε και την πλήρη επαναφορά του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου αλλά και την αναβάθμιση του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Βόλου ενώ θα συνέδεε το Βόλο με τη Δυτική Θεσσαλία με προφανείς στόχους τις εμπορευματικές μεταφορές λόγω του λιμένα Βόλου.

Αυτό που ουσιαστικά λέει ο βουλευτής είναι η αναβίωση ενός μεγάλου δρομολογίου που θα συνέδεε καθημερινά όλες τις μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας, ένα είδος προαστιακού ή περιφερειακού δρομολογίου που θα προσέλκυε επιβάτες και αγαθά.

Η ερώτηση του βουλευτή είναι εάν προτίθεται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης να εξετάσει το ενδεχόμενο της έναρξης λειτουργίας της σιδηροδρομικής σύνδεσης Βόλου-Καλαμπάκας αναβιώνοντας ένα ιστορικό δρομολόγιο.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!