tromaktiko: Πώς να ξεκινήσετε έναν τρόπο ζωής με μηδενικά απόβλητα

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Πώς να ξεκινήσετε έναν τρόπο ζωής με μηδενικά απόβλητα



Ο μέσος άνθρωπος παράγει περίπου 2 κιλά αποβλήτων κάθε μέρα. Από αυτά μόλις το μισό κιλό ανακυκλώνεται ή κομποστοποιείται... Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία εδώ να μειωθούν, επαναχρησιμοποιηθούν και ανακυκλωθούν πολλά από αυτά που καταλήγουν στις χωματερές μας.

Αρνηθείτε περιττά αντικείμενα

Επειδή ζούμε σε μια σπάταλη κοινωνία, είναι εύκολο να φέρετε πολλά περιττά πράγματα στο σπίτι. Διαφημιστικά φυλλάδια, υπερβολικές συσκευασίες και δείγματα προϊόντων μας παρέχονται συχνά. Παρά το γεγονός ότι μερικά από αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι χρήσιμα, πολλά καταλήγουν να μαζεύουν σκόνη ή να απορρίπτονται στα σκουπίδια γρήγορα. Αρνηθείτε να τα πάρετε εξαρχής και αποφύγετε το να τα φέρνετε στο σπίτι σας.

Αγκαλιάστε το κίνημα της ανταλλαγής

Πολλά αντικείμενα που δεν χρειάζεστε μπορεί να είναι χρήσιμα για κάποιον άλλο. Ορισμένες πόλεις έχουν αγκαλιάσει αυτό το σύστημα και προωθούν την κοινή χρήση. Εάν η κοινότητά σας δεν έχει τέτοια δίκτυα κοινής χρήσης, ξεκινήστε εσείς ένα! Μπορείτε επίσης να οργανώστε μια ανταλλαγή με τους φίλους, τους γείτονες, την οικογένεια, τους συναδέλφους ή μια ομάδα που είστε μέλος για να ενθαρρύνετε την ανταλλαγή και τη διατήρηση των πόρων.

Στήστε ένα δίκτυο δανεισμού

Εξετάστε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός δικτύου δανεισμού για πολλά αντικείμενα, όπως βιβλία, DVD, εργαλεία κήπου και αθλητικό εξοπλισμό.

Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης στη δουλειά

Πώς να ξεκινήσετε έναν τρόπο ζωής με μηδενικά απόβληταΑνακυκλώνετε όλα όσο μπορείτε στη δουλειά; Τα γραφεία και οι χώροι εργασίας μπορεί να είναι εξαιρετικά μέρη για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης. Βρείτε συναδέλφους που επιθυμούν να σας βοηθήσουν να διαδώσετε το νέο σύστημα και να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν την απαραίτητη υποδομή. Αν το να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης δεν είναι εφικτό, αναζητήστε άλλους εύκολους τρόπους για τη μείωση των αποβλήτων. Μήπως στο γραφείο αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό για παράδειγμα, αντί να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο νερού; Υπάρχουν πρακτικές της εταιρείας για την εκτύπωση περιττών εγγράφων;

Ξεχάστε το χαρτί

Πολλές τράπεζες και εταιρείες παρέχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικών αποδείξεων και λογαριασμών κατόπιν αιτήματος. Αυτό εξοικονομεί χαρτί αλλά και την ενέργεια που απαιτείται για τη μεταφορά του εγγράφου σας. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τη συσσώρευση χαρτιών στο σπίτι.

Αρνηθείτε χάρτινους καταλόγους και ανεπιθύμητη αλληλογραφία

Γεμίζει το γραμματοκιβώτιό σας με ανεπιθύμητες προσφορές και καταλόγους; Αν ναι, ζητήστε να αφαιρεθείτε από τις λίστες αλληλογραφίας. Αυτό όχι μόνο εμποδίζει τον κάδο ανακύκλωσης σας από το να γεμίζει τόσο γρήγορα, αλλά επίσης εξοικονομεί χαρτί και ενέργεια.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!