tromaktiko: Ελλάδα "ψήφισαν" οι Έλληνες για τις Γιορτές!

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ελλάδα "ψήφισαν" οι Έλληνες για τις Γιορτές!



"Γροθιά" στην απαισιοδοξία φαίνεται πως έδωσαν φέτος τις γιορτές οι Έλληνες και αψηφώντας τις όποιες οικονομικές δυσκολίες, αλλά και βοηθούντος του καλού καιρού...
αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές τους σε γοητευτικούς χειμερινούς προορισμούς της πατρίδας μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, η πληρότητα έφτασε μέχρι και 80%, σημειώνοντας αύξηση 20% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Σε αυτά δεν θα πρέπει να υπολογίζουμε τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής, όπως κλασικά είναι οι Έλληνες, οι οποίοι έψαξαν δωμάτιο ακόμη και την παραμονή των Χριστουγέννων.

Όλη η Ελλάδα φέτος τα Χριστούγεννα είχε την τιμητική της και το καλό κλίμα συνεχίστηκε και την Πρωτοχρονιά, όπου οι πληρότητες ξεπέρασαν το 70%. Τα ταξιδιωτικά γραφεία «ξεπούλησαν» τα εορταστικά ταξίδια προς προορισμούς εντός Ελλάδας. Παραδοσιακοί χειμερινοί προορισμοί μάλιστα, όπως η Αράχωβα, το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια, η Καστοριά κ.α. άγγιξαν το 100% σε πληρότητα, ποσοστό ιδιαίτερα ικανοποιητικό αν αναλογιστεί κανείς το γενικότερο κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο.

Δράμα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Βόλος "βούλιαξαν" από κόσμο, με τους επιχειρηματίες να χαρακτηρίζουν την κίνηση πρωτοφανή και να ετοιμάζονται πυρετωδώς τώρα για το τριήμερο των Φώτων.

Στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού σχολιάζοντας την άνοδο της εγχώριας τουριστικής κίνησης την περίοδο των Εορτών, τονίζουν ότι η στενή συνεργασία με τις 13 περιφέρειες της χώρας και τους κατά τόπους φορείς του τουριστικού κλάδου αποδίδει "καρπούς", καθώς άπαντες ανταποκρίθηκαν στην εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την ανάδειξη νέων προορισμών, την επέκταση της τουριστικής σεζόν, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, όπως ο χειμερινός κτλ. με αποτέλεσμα τις υψηλές πληρότητες το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!