tromaktiko: Πότε θα κλείσει η αξιολόγηση - Ποιοι ήθελαν να μας τραβήξουν το αυτί για το επίδομα

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Πότε θα κλείσει η αξιολόγηση - Ποιοι ήθελαν να μας τραβήξουν το αυτί για το επίδομα



Αν όχι τον Ιανουάριο, σίγουρα το Φεβρουάριο, αναμένεται να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από πληροφορίες από γερμανικούς και γαλλικούς διπλωματικούς κύκλους στις Βρυξέλλες...

Γερμανοί και Γάλλοι υψηλόβαθμοι διπλωμάτες, αφού εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την ενίσχυση των 617 εκατομμυρίων ευρώ προς τους συνταξιούχους και το "πάγωμα" του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το προσφυγικό βάρος, τόνισαν ότι “θα σας τραβήξουμε λίγο το αυτί και θα προχωρήσουμε παρακάτω".

Η τιμωρία δεν αφορά στη χορήγηση του επιδόματος και το "πάγωμα" του ΦΠΑ, γιατί οι προαναφερόμενοι διπλωμάτες χαρακτήρισαν πολύ λογικές τις κινήσεις και κανένας ουσιαστικά δεν θα μπορούσε να αντιταχθεί και να πει όχι.

Όμως, η ενόχληση προήλθε από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση και γι΄ αυτό το λόγο θα μας τραβήξουν λίγο το αυτί (στο σημείο αυτό να επισημανθεί ότι οι Θεσμοί μάλλον δεν επρόκειτο να ανάψουν το πράσινο φως, όπως δείχνει η εμπειρία του παρελθόντος).

Οι προαναφερόμενες θέσεις που εξέφρασαν Γερμανοί και Γάλλοι διπλωμάτες και η ήπια αντίδραση φανερώνει και τη διάθεση που υπάρχει να υπάρξει κάποια αντίδραση στη μονομερή ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης για λόγους παραδειγματισμού, χωρίς να τορπιλιστεί η συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία, όπως λένε στις Βρυξέλλες θα πρέπει να κλείσει πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στη Γαλλία για τις προεδρικές εκλογές των οποίων ο πρώτος γύρος θα γίνει στις 23 Απριλίου 2017.

Του Θανάση Λυρτσογιάννη
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!