tromaktiko: Νικαίας: ''Ο Κύριος θα στηρίξει για μία ακόμη φορά το δοκιμαζόμενο έθνος μας''

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Νικαίας: ''Ο Κύριος θα στηρίξει για μία ακόμη φορά το δοκιμαζόμενο έθνος μας''



Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Μεγάλου Ιεράρχου Βασιλείου εορτάσθηκε με μεγαλοπρέπεια και...
λαμπρότητα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού με προεξάρχοντα της Θείας Ευχαριστίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία της πόλεως του Κορυδαλλού με την παρουσία του Δημάρχου κ. Σταύρου Κασιμάτη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης της Νικαίας απηύθυνε προς το Ποίμνιό του εγκάρδιες θερμές ευχές για το νέο έτος, προτρέποντάς το να πορευθεί αισιόδοξα, με υπομονή, ελπίδα, χαρά, ειρήνη και καλοσύνη. Διαβεβαίωσε ότι η Τοπική Εκκλησία θα συνεχίσει το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της συμπαραστάσεως των αδυνάμων οικονομικά συνανθρώπων μας, το οποίο εκτείνεται στους 7 πολυπληθείς Δήμους της Μητροπόλεως (Νίκαια, Πέραμα, Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω και Χαϊδάρι) με τον υψηλό δείκτη ανεργίας.

Τέλος ευλόγησε την Βασιλόπιτα ενώ τα μικρά παιδιά έψαλαν τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα και προσκάλεσε το εκκλησίασμα στη μεγάλη εορταστική εκδήλωση για το νέο έτος, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στις 6.00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην οδό Πέτρου Ράλλη 247 στη Νίκαια, κατά την οποία θα προβληθεί σύντομο ειδικό αφιέρωμα στο λατρευτικό, φιλανθρωπικό και νεανικό έργο του παρελθόντος έτους και θα αποδοθούν επίκαιρα εορταστικά άσματα από νεανική ορχήστρα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!