tromaktiko: Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Περιμένω ένα ναυάγιο''

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Περιμένω ένα ναυάγιο''



Της Χρυστάλα Βιλάνου
Στη Δοξολογία για το νέο έτος, η οποία τελέστηκε το πρωί (01/01) στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, χοροστατούντος του ...
Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, παρέστησαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υπ. Παιδείας, Κώστας Καδής, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ηλίας Φωτόπουλος, εκπρόσωποι κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία, αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας, οικονομικοί παράγοντες και κόσμος.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, ευχήθηκε ένα καλό και ευλογημένο 2017, κατά το οποίο όλοι θα πορευτούν με τον γεννηθέντα Χριστό στις καρδιές τους.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, εμφανίστηκε απαισιόδοξος, υπογραμμίζοντας την διαχρονικά άκαμπτη στάση της Τουρκίας και την αδιαλλαξία του Προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

"Δεν περιμένω τίποτα, περιμένω ένα ναυάγιο και θα επιστρέψουν όλοι πίσω. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, εύχομαι να διαψευσθώ για το καλό της πατρίδας μας και να βρούμε καλή λύση, λειτουργική, γιατί εάν δεν είναι λειτουργική θα καταρρεύσει. Να βρούμε δίκαια λύση, να το ξεχάσουμε. Δίκαιη λύση δεν υπάρχει".

Ευχές για τη λύτρωση της Κύπρου αλλά και για ένα έτος καλύτερο για ολόκληρο τον κόσμο έστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Υπ. Παιδείας.

"Προπαντός να δούμε δικαίωση του λαού μας και στο εθνικό θέμα και στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα", είπε ο κ. Συλλούρης.

Ο κ. Κώστας Καδής δήλωσε: "Ας ελπίσουμε να δούμε τον κόσμο μας πιο ειρηνικό, μακριά από φοβερά περιστατικά τρομοκρατίας που ολοένα και πυκνώνουν τελευταία".

Παράλληλα ευχήθηκε το 2017 να είναι το έτος που στην Κύπρο θα ανατείλει η ελευθερία και η επανένωση.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!