tromaktiko: Γιατί χάνεις περισσότερα μαλλιά στις γιορτές

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Γιατί χάνεις περισσότερα μαλλιά στις γιορτές



Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι φοβερές από κάθε άποψη...

ξεκούραση, καλό φαΐ και ποτό, πάρτι, αγάπες.... Κάποιος, όμως, δεν τα βλέπει καθόλου έτσι τα πράγματα. Στα μαλλιά σου αναφερόμαστε, τα οποία πέφτουν στις γιορτές με τον ίδιο ρυθμό που οι νιφάδες κατεβαίνουν από τον χειμωνιάτικο ουρανό.

«Ρίξε το φταίξιμο στην αυξημένη πίεση που δημιουργούν οι γιορτές στον οργανισμό», λέει ο ο δρ Alan Bauman, ένας δερματολόγος ειδικευμένος στην αποκατάσταση μαλλιών με έδρα τη Φλόριντα των ΗΠΑ. «Η αιφνίδια τριχόπτωση που εμφανίζεται στις διακοπές των Χριστουγέννων έχει να κάνει με μια αυτοάνοση αντίδραση του σώματος, η οποία επηρεάζει σφοδρά τους ευαίσθητους θύλακες των τριχών σου. Και αυτά τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν έως και τρεις εβδομάδες», εξηγεί ο γιατρός.

Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης
Η αλήθεια είναι πως για πολλούς, οι γιορτές δεν είναι μόνο λαμπάκια, στολισμένα δέντρα, δώρα, ευχές και ξεφαντώματα. Ένας άνδρας χωρίς δουλειά ή έσοδα, χωρίς σύντροφο (πιθανώς και χωρίς οικογένεια ή φίλους), αλλά και απ’ την άλλη, ένας άνδρας με πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις, ατελείωτα έξοδα για δώρα και τραπεζώματα, όπως επίσης και κάποιος άνδρας με έντονη επαγγελματική ζωή - και ρουτίνα - αυτές τις μέρες βρίσκεται είτε εντελώς μόνος, είτε πολύ έξω από τα νερά του. Και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η ψυχική φθορά είναι τεράστια.

«Η πρώτη αμυντική αντίδραση του οργανισμού απέναντι στο στρες και την μελαγχολία επιδρά ακριβώς στο τριχωτό της κεφαλής» λέει ο Bauman. «Οι θύλακες των τριχών περνούν από μια κατάσταση σοκ με αποτέλεσμα τη ραγδαία τριχόπτωση. Ωστόσο, με το πέρας αυτών των ημερών επανέρχεται ισορροπία, εκτός αν συνεχίσει κανείς να αδιαφορεί για τις άλλες παραμέτρους που πυροδοτούν μια τριχόπτωση -κακή διατροφή, ελλιπής ύπνος, μόνιμο στρες». Όσον αφορά τη λύση διάβασε οπωσδήποτε τους 5 τρόπους για να αντιμετωπίσεις ψύχραιμα την αραίωση των μαλλιών σου.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!