tromaktiko: Φορτσάκης: Το κράτος προσπαθεί να μαζέψει αυτά τα οποία κανείς δεν μπορεί να πληρώσει

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Φορτσάκης: Το κράτος προσπαθεί να μαζέψει αυτά τα οποία κανείς δεν μπορεί να πληρώσει



HXHTIKO: "Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ταχύτατα ότι οδηγεί την...
οικονομία σε ένα πλήρες αδιέξοδο", τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ., Θεόδωρος Φορτσάκης, μιλώντας στο "Radio Marconi 96,1 F.M." του Βόλου και στον Αντώνη Κουμιώτη, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί "κωμικοτραγική, διότι από την μία πλευρά οι πάντες χρωστούν και από την άλλη πλευρά το κράτος προσπαθεί να μαζέψει αυτά τα οποία κανείς δεν μπορεί να πληρώσει".

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φορτσάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η καινούργια χρονιά άρχισε με εξαιρετικά δυσοίωνες προοπτικές και με το μεγάλο άγχος των ανθρώπων που δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά και ειδικότερα με τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι βλέπουν την τάξη τους να διαλύεται πλέον τελείως, διότι βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία οι περισσότεροι από αυτούς να εκπληρώσουν τις βαρύτατες υποχρεώσεις που έχει επιβάλει η φορομπηχτική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα τελευταία χρόνια. Είναι αδύνατον για τους ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώσουν τα 2.000 - 3.000 ευρώ που ζητάει τώρα η κυβέρνηση για την ασφάλισή τους, είναι αδύνατον να πληρώσουν τις προκαταβολές τις οποίες τους ζητούν και φυσικά για το σύνολο των πολιτών είναι αδύνατον να μπορούν να κάνουν τις αγορές τους όπως και πριν, πληρώνοντας τα πάντα ακριβότερα, από την βενζίνη ως τον καφέ. Είμαστε σε μία κατάσταση η οποία οδηγείται πλεον σε ένα οικονομικό αδιέξοδο και το μεγάλο ψέμα είναι να την αρνούμαστε, να μην τη βλέπουμε στα μάτια και να μην παίρνουμε τα ελάχιστα εκείνα μέτρα που θα μας επέτρεπαν να ξεφύγουμε από αυτή την μέγγενη.

Πιστεύω λοιπόν ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ταχύτατα ότι οδηγεί την οικονομία σε ένα πλήρες αδιέξοδο... 1,6 εκατομμύρια Έλληνες έχουν χρέη για τα οποία έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες ή κινούνται. Βρισκόμαστε λοιπόν σε μία κατάσταση η οποία είναι κωμικοτραγική, διότι από την μία πλευρά οι πάντες χρωστούν και από την άλλη πλευρά το κράτος προσπαθεί να μαζέψει αυτά τα οποία κανείς δεν μπορεί να πληρώσει. Πού, ποιός έχει συλλάβει ένα τέτοιο σχέδιο το οποίο οδηγεί τα πάντα σε μία γενική παραλυσία. Νομίζω ότι πρέπει να συνέλθουμε και να λάβουμε μέτρα ανόρθωσης, διότι διαφορετικά από τον πάτο της θάλασσας, που ήδη βρισκόμαστε, δεν θα μπορέσουμε να βγούμε στην επιφάνεια".

Συνεχίζοντας ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε: "Άκουσα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις της κυβέρνησης όταν αποφάσισε να μοιράσει το μικρό αυτό δήθεν πλεόνασμα το οποίο έδωσε στους συνταξιούχους και θυμάμαι ότι η κυβέρνηση τόνισε πολλές φορές ότι έχει μία υπεραπόδοση εσόδων για το 2016 και από αυτήν την υπεραπόδοση ένα κομμάτι μπορεί να το δώσει σε αυτούς που έχουν μεγάλη ανάγκη. Πρώτα - πρώτα δεν επρόκειτο για υπεραπόδηση, αλλά για υπεραφαίμαξη, η οποία είναι και αυτή ένα μέγεθος που πρέπει να βάλουμε πλάι σε αυτά τα οποία το κράτος οφείλει στους ιδιώτες, διότι το κράτος όταν λέει ότι του περισσεύει ένα δις, ξεχνάει ότι το ίδιο χρωστάει πάνω από 6 δις στους ιδιώτες. Βρισκόμαστε λοιπόν σε μία κατάσταση όπου τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά τα οποία θέλει η κυβέρνηση να παρουσιάσει, όμως ο κόσμος τα νιώθει και τα ξέρει και τα καταλαβαίνει. Και βλέπει τις τράπεζες με τα κόκκινα δάνεια, οι οποίες δεν μπορούν να συνέλθουν. Βλέπει το εξαιρετικά αρνητικό επενδυτικό περιβάλλον, το οποίο κάθε μέρα καθίσταται και λιγότερο ελκυστικό για οποιονδήποτε επενδυτή. Βλέπει τα μέτρα για το πλαστικό χρήμα να μην αποδίδουν, διότι ενώ ψηφίστηκε ο Νόμος, τόσο καιρό μετά δεν έχει ληφθεί η παραμικρή μέριμνα για να μπουν τα τερματικά που χρειάζεται. Βλέπουμε την φοροδιαφυγή να οργιάζει, βλέπουμε τα λαθρεμπόριο καυσίμων αντί να έχει μειωθεί, όπως το υποσχόταν ο κ. Τσίπρας στην αρχή της θητείας του, να έχει αυξηθεί κατακόρυφα και λέμε πού πάμε; Πρέπει να βάλουμε μία τελεία σε αυτά, διότι διαφορετικά χαθήκαμε".

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:


Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!