tromaktiko: Χάος μετά το διάταγμα Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Χάος μετά το διάταγμα Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων



Δεκτός έγινε τελικά...
στο αμερικανικό έδαφος χωρίς κάποια εξήγηση ο ένας από τους Ιρακινούς πρόσφυγες που κρατείτο στο αεροδρόμιο JF Kennedy της Νέας Υόρκης κατ' εφαρμογήν του διατάγματος Τραμπ. Όπως γράφει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο τη Washington Post, ο Χαμίντ Χαλίντ Νταρουίς έγινε δεκτός στο αμερικανικό έδαφος χωρίς εξήγηση. Οι δύο Ιρακινοί είχαν εργαστεί για την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στο Ιράκ.

«Είμαστε ευγνώμονες για την απελευθέρωση του κ. Νταρουίς» δήλωσε ο δικηγόρος του προσθέτοντας ότι ακόμα έντεκα ακόμη άνθρωποι κρατούνται στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών, τουλάχιστον μία οικογένεια προσφύγων κρατείται στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, αλλά δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στα υπόλοιπα αεροδρόμια της αμερικανικής επικράτειας.

Άγνωστο είναι επίσης πόσοι επιβάτες εμποδίστηκαν να επιβιβασθούν σε αεροπλάνα διάφορων αεροπορικών εταιρειών που είχαν ως προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες και πόσοι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ, κάτοχοι πράσινης κάρτας, που έλειπαν στο εξωτερικό, βρίσκονται τώρα σε αδυναμία να επιστρέψουν.

Το διάταγμα του Τραμπ έχει προκαλέσει απόλυτο χάος και έχει χωρίσει οικογένειες, δήλωσε ο Αμπεντ Αγιούμπ, νομικός και πολιτικός διευθυντής της Αμερικανο-Αραβικής Επιτροπής κατά των Διακρίσεων.

Το διάταγμα διακόπτει την εισδοχή όλων των προσφύγων για 120 ημέρες και απαγορεύει για 90 ημέρες την είσοδο πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών (Ιράν, Ιράκ, Υεμένη, Λιβύη, Συρία, Σουδάν και Σομαλία) στο αμερικανικό έδαφος, ακόμη και αν κατέχουν νόμιμη βίζα.

Ο Τραμπ λέει ότι στόχος είναι ο αποκλεισμός «ισλαμιστών τρομοκρατών» και ότι προτεραιότητα εισδοχής θα δοθεί στους χριστιανούς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!