tromaktiko: Πλήθος προβλημάτων από την κακοκαιρία σε καλοριφέρ πετρελαίου και φυσικού αερίου

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Πλήθος προβλημάτων από την κακοκαιρία σε καλοριφέρ πετρελαίου και φυσικού αερίου



Προβλήματα από τις χαμηλές θερμοκρασίες παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες σε καλοριφέρ πετρελαίου και φυσικού αερίου, επειδή πάγωσαν πετρέλαιο και νερό, όπως και σε... ηλιακούς θερμοσίφωνες, ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5»ο Θέμης Αρχοντάκης επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Εργολάβων, Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας.

«Ποσοστό 80% των προβλημάτων παρουσιάστηκαν από το πάγωμα του πετρελαίου στα καλοριφέρ», ανέφερε ο κ. Αρχοντάκης, που εξήγησε ότι λόγω της παραφίνης που περιέχει, παγώνει και γίνεται σαν βούτυρο… Ο ίδιος είπε, ότι τις μέρες αυτές, τα… σεσουάρ πήραν «φωτιά» για να ζεσταθεί και να έχει το πετρέλαιο τη σωστή ροή.

Το υπόλοιπο ποσοστό βλαβών σε συστήματα θέρμανσης, προήλθε από το νερό που πάγωσε και την έλλειψη πίεσης του νερού, που δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει στα θερμαντικά σώματα.

Πρόβλημα στους πάνω ορόφους

Όσον αφορά στο φυσικό αέριο, ο κ. Αρχοντάκης είπε ότι επίσης υπήρχε πρόβλημα στους πάνω ορόφους, λόγω έλλειψης πίεσης του νερού, ενώ σε χαμηλότερους ορόφους πάγωσε το νερό. Ο ίδιος είπε ότι αν η πίεση του νερού στο φυσικό αέριο, είναι κάτω από 1 bar και δεν συμπληρώσει κάποιος νερό, δεν λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης και σταματάει για λόγους ασφαλείας.

Ο κ. Αρχοντάκης είπε ότι αν ανέβουν οι θερμοκρασίες, επανέρχονται τόσο το νερό που ξεπαγώνει όσο και το πετρέλαιο και ζήτησε από τους καταναλωτές να κάνουν πάντα πρόληψη.

Χρειάζεται βελτιωτικό και αντιπηκτικό

Όπως ανέφερε, τα προβλήματα αυτά δεν οφείλονται στην κακή συντήρηση, αλλά στο γεγονός ότι κάποιος με την προμήθεια πετρελαίου δεν βάζει ειδικό βελτιωτικό και αντιπηκτικό πετρελαίου, ώστε με χαμηλές θερμοκρασίες να μην πήζει και να έχει φυσική ροή. Ο κ. Αρχοντάκης είπε ότι η βασική αιτία του κακού, είναι η κακή οικονομική κατάσταση, καθώς υπάρχουν συμπολίτες που προμηθεύονται πετρέλαιο με το μπιτόνι και δεν έχουν χρήματα για βελτιωτικό.

Όσον αφορά στο φυσικό αέριο τόνισε ότι επειδή στην Ελλάδα είναι σχετικά νέο καύσιμο, οι ατομικοί λέβητες τοποθετούνται στις βεράντες των διαμερισμάτων και έρχονται σε επαφή με τις καιρικές συνθήκες, ενώ στις άλλες χώρες τοποθετούνται εσωτερικά. Ο επίτιμος πρόεδρος των συντηρητών , τόνισε ότι και στη βεράντα που βρίσκονται, μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα καλαίσθητο και με προδιαγραφές πάνελ, ώστε ο λέβητας να αερίζεται και να μην υπάρχει πρόβλημα με τις θερμοκρασίες, ωστόσο κι αυτό είναι κάτι που συνεπάγεται οικονομικό κόστος.

Προβλήματα στους ηλιακούς

Τέλος, προβλήματα παρατηρήθηκαν και σε ηλιακούς θερμοσίφωνες, που δεν έτρεχαν νερό λόγω του ότι πάγωσε το νερό και τόνισε ότι υπάρχουν ειδικές μονώσεις για τους λαστιχένιους σωλήνες που αντέχουν σε-10 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος ο κ. Αρχοντάκης ανέφερε ότι στην πόλη του Βόλου δεν δραστηριοποιούνται μόνο επαγγελματίες συντηρητές, που μπορούν να συμβουλέψουν τον καταναλωτή για να μην αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά άνθρωποι που δεν γνωρίζουν, όπως και αλλοδαποί που κάνουν μεν τους ειδήμονες, αλλά δεν γνωρίζουν καν την ονομασία των υλικών. «Ο κόσμος δεν έχει χρήματα και το αλαλούμ συνεχίζεται», είπε ο κ. Αρχοντάκης.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!