tromaktiko: Πως θα κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Πως θα κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα



Η λαμπερή επιδερμίδα και τα ζουμερά χείλη είναι σημαντικά στο μακιγιάζ μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν...συνήθως τα μάτια μας – και βασικό μέλημα των περισσότερων γυναικών είναι να τα κάνουν να φαίνονται πιο μεγάλα.

Δες λοιπόν πώς, με το σωστό μακιγιάζ, θα κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα:

1. Δημιούργησε βάθος

Με μία σκούρα σκιά, τόνισε το κόκκαλο του πάνω βλεφάρου, απλώνοντας παράλληλα μία ανοιχτόχρωμη σκιά στο κινητό βλέφαρο. Μην ξεχάσεις να δουλέψεις στα σημεία που τα δύο χρώματα ενώνονται για να δημιουργήσεις ένα κολακευτικό «σβήσιμο» της σκούρας σκιάς μέσα στην ανοιχτόχρωμη. Πρόσθεσε λίγη (διακριτική) λάμψη ακριβώς κάτω από τα φρύδια σου και στην εσωτερική γωνία του κάθε ματιού.

2. Βάλε eyeliner

Δημιουργώντας μια λεπτή γραμμή κολλητά στις πάνω βλεφαρίδες σου θα κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν πολύ μεγαλύτερα και το βλέμμα σου πιο σαγηνευτικό. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις το κόλπο με τις κουκίδες ανάμεσα στις βλεφαρίδες, για ένα πιο καθημερινό beauty look.

Extra tip: Αν έχεις ανοιχτόχρωμα μάτια, δοκίμασε ένα καφέ eyeliner αντί για μαύρο.

3. Μην ξεχνάς το κάτω μέρος του ματιού

Ενώ το σκούρο μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου κατά κανόνα μικραίνει το μάτι, αν βάψεις τη γραμμή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες σου θα δημιουργήσεις το εφέ των μεγαλύτερων ματιών: Κάνε μια γραμμή με ένα μαλακό καφέ ή μαύρο μολύβι, ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες σου, και σβήσε με μια καφέ σκιά, χρησιμοποιώντας ένα λεπτό πινελάκι. Μπορείς επίσης να βάλεις λευκό ή μπεζ μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου για να κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν όχι μόνο μεγαλύτερα, αλλά και πιο ξεκούραστα.

4. Τόνισε τα φρύδια σου

Αραιά, άτονα φρύδια θα σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια που έκανες στο μακιγιάζ των ματιών. Τόνισέ τα, χρησιμοποιώντας μια σκιά κοντά στο φυσικό τους χρώμα (αλλά ελαφρώς πιο σκούρα). Σε κάθε περίπτωση όμως, προσπάθησε το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό και όχι σαν ζωγραφισμένο.

5. Δώσε έμφαση στις βλεφαρίδες σου

Αν έχεις δοκιμάσει να βάλεις ποτέ ψεύτικες βλεφαρίδες, θα ξέρεις ήδη ότι είναι αρκετές για να κάνουν τα μάτια σου να φαίνονται τεράστια. Παρ’ όλα αυτά, εσύ μπορείς να αρκεστείς σε μια καλή μάσκαρα. Δύο στρώσεις σχεδόν επιβάλλονται. Μην ξεχνάς επίσης να περνάς με μάσκαρα και τις κάτω βλεφαρίδες σου!

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!