tromaktiko: Μόνιμη και δίκαιη λύση απαιτούν τα Σκαθάρια από τον Δήμο Μεταμόρφωσης

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Μόνιμη και δίκαιη λύση απαιτούν τα Σκαθάρια από τον Δήμο Μεταμόρφωσης



Χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση αντιπροσωπείας του ΑΝΟΜ στο δημαρχείο Μεταμόρφωσης, το μεσημέρι της Τετάρτης (11/1), για να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του... στις αθλήτριες Συγχρονισμένης κολύμβησης του συλλόγου το γυμναστήριο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, μετά την απαράδεκτη συμπεριφορά των υπευθύνων που δεν τους επέτρεψαν την είσοδο την προηγούμενη μέρα.

Έτσι φαίνεται πως δίνεται μια λύση, τουλάχιστον προσωρινή, στο πρόβλημα που προέκυψε. Όμως, τα «Σκαθάρια» απαιτούν να δοθεί σύντομα και οριστικά μια μόνιμη και δίκαιη λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία των τμημάτων του συλλόγου στο κολυμβητήριο, με την παραχώρηση του απαραίτητου χώρου που απαιτείται για τις προπονήσεις των αθλητών και αθλητριών του.

Μετά την πρώτη αντίδραση των ανθρώπων του ΑΝΟΜ για τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης, η κινητοποίηση κορυφώθηκε την Τετάρτη, όταν πολυπληθής αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από εκπροσώπους της διοίκησης του ΑΝΟΜ, αθλήτριες, γονείς και προπονήτριες, βρέθηκαν στο δημαρχείο και ζήτησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Μιλτιάδη Καρπέτα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, τελικά, με την παρουσία και του αντιδημάρχου, αρμόδιου για θέματα αθλητισμού, Φώτη Παπαδόπουλου, σε μια προσπάθεια να λυθεί το ζήτημα που είχε προκύψει και να αποκατασταθεί η αδικία.

Η πρώτη αυτή προσέγγιση, λοιπόν, έφερε αποτέλεσμα όσον αφορά στο θέμα του γυμναστηρίου, καθώς η ομάδα γυμνάστηκε κανονικά το απόγευμα στον συγκεκριμένο χώρο.

Οι επαφές των δύο πλευρών, όμως, θα συνεχιστούν και εντός ημερών θα γίνει νέα συνάντηση εκπροσώπων του σωματείου με αρμοδίους από την πλευρά του Δήμου, προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση που θα αμβλύνει τις καταστάσεις και θα αποκατασταθεί δικαίως η μέχρι σήμερα άνιση κατανομή χώρου και η χρήση του κολυμβητηρίου.

Διότι η αισιοδοξία από την πλευρά του ΑΝΟΜ είναι συγκρατημένη, καθώς έχουν γίνει πολλές σχετικές συναντήσεις και στο παρελθόν, αλλά η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη και τα προβλήματα χρονίζουν. Γεγονός που δημιουργεί απορίες στους ανθρώπους του συλλόγου και τους αναγκάζει να κάνουν συνειρμούς σχετικά με τους λόγους για τους οποίους υπάρχει αυτή η διαφορετική μεταχείριση και σε σχέση και με το άλλο σωματείο που εδρεύει στο κολυμβητήριο.

Ο ΑΝΟΜ έχει αποδείξει ότι σέβεται πρόσωπα, αρχές, θεσμούς και κανόνες. Γι αυτό και απαιτεί να έχει την ανάλογη αντιμετώπιση, όχι μόνο για λόγους σεβασμού απέναντι σε αθλήτριες που δοξάζουν τα ελληνικά χρώματα διεθνώς, αλλά και επειδή είναι απαραίτητη η τήρηση των κανόνων ασφαλείας για τα παιδιά του. Διότι, το απαράδεκτο περιστατικό της Τρίτης μας έδειξε ότι υπάρχει πλέον και τέτοιο ζήτημα.

Κι εν κατακλείδι: Δεν είναι δυνατόν να κινητοποιείται με ταχύτητα φωτός ένα ολόκληρο σύστημα προκειμένου να σταματήσει η μουσική που συνοδεύει την προπόνηση των κοριτσιών μας της Συγχρονισμένης, διότι ενοχλεί και είναι δήθεν αντίθετη με τους κανονισμούς λειτουργίας στο κολυμβητήριο, ενώ για ένα σοβαρό περιστατικό όπως αυτό της Τρίτης, το σύστημα να επιδεικνύει πλήρη αδιαφορία…

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!