tromaktiko: "Μιλούν" τα στοιχεία για το στυγερό έγκλημα - Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει η ΕΛΑΣ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

"Μιλούν" τα στοιχεία για το στυγερό έγκλημα - Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει η ΕΛΑΣ



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη μυστηριώδη δολοφονία του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ που εντοπίστηκε χτες το απόγευμα ...
νεκρός σε περιοχή λίγο έξω από τη Ρογδιά και ενώ τα ίχνη του είχαν χαθεί από την περασμένη Πέμπτη.

Που οδηγούν οι έρευνες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε κάποιες προσαγωγές ενώ παράλληλα εξετάζονται μαρτυρίες και στοιχεία που συνθέτουν σιγά σιγά το παζλ της υπόθεσης. Όσο προχωρούν οι έρευνες των αρχών τόσο αποκαλύπτονται σημαντικά ευρήματα που ρίχνουν φως στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα από την έρευνα προκύπτει ότι ο 39χρονος πατέρας ενός παιδιού πέρα από την επίσημη επαγγελματική του ιδιότητα - ήταν τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών - είχε εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες και είχε στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές. Μάλιστα είχε συλληφθεί στην Αθήνα για διαρρήξεις. Ο ίδιος ωστόσο φαίνεται πως είχε εμπλακεί σε σοβαρότερες υποθέσεις. Έτσι ένα από τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές συνδέουν τη δολοφονία του με την εμπλοκή του στις έκνομες αυτές δραστηριότητες.

Ο Ιάκωβος Εμμανουήλ είχε έρθει στην Κρήτη για επαγγελματικούς λόγους πριν από τρεις μήνες και είχε ενοικιάσει ένα μικρό διαμέρισμα στις Πατέλες ενώ πηγαινοερχόταν στη Αθήνα για να βλέπει τη σύντροφο και το παιδί τους. Την περασμένη Πέμπτη ο ίδιος είχε ενημερώσει τους οικείους του ότι είχε ένα επαγγελματικό ραντεβού στο Καβροχώρι και έκτοτε τα ίχνη του εξαφανίστηκαν.

Χτες το απόγευμα και μετά από έρευνα των αρχών ο 39χρονος εντοπίστηκε νεκρός 15-20 μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο του που βρέθηκε σε περιοχή κοντά στην είσοδο της Ρογδιάς. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία των κατοίκων που για μέρες έβλεπαν το αυτοκίνητο αυτό εγκαταλελειμμένο στην περιοχή. Το άψυχο σώμα του 39χρονου βρέθηκε μπρούμυτα με το πρόσωπο και το μισό κορμό να βρίσκονται μέσα σε ένα ρυάκι.

Ο ίδιο έφερε ένα συντριπτικό κάταγμα στη ρινική χώρα από λοστό ή ξύλο καθώς και μώλωπες και εκχυμώσεις σε όλο του το σώμα. Εικάζεται ότι πιθανότατα ο 39χρονος δολοφονήθηκε την ίδια ημέρα της εξαφάνισης του καθώς δεν επέστρεψε ποτέ από το επαγγελματικό του ραντεβού ενώ η κακοκαιρία επέτρεψε στο να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση το άψυχο σώμα του.

Ερασιτέχνες οι δράστες - Θα "μιλήσει" το αυτοκίνητο

Τις πρώτες ώρες οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα χάος καθώς δεν ήξεραν από που να ξεκινήσουν. Αφού ερεύνησαν τη γύρω περιοχή δεν εντόπισαν κάποιο από τα προσωπικά αντικείμενα του 39χρονου ούτε το κινητό του τηλέφωνο.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στο διαμέρισμα που ενοικίαζε ωστόσο ούτε εκεί εντοπίστηκαν κάποια στοιχεία. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν και το υλικό από τις κάμερες των σπιτιών στη διαδρομή που φαίνεται να διέγραψαν οι δράστες μέχρι το σημεία που παράτησαν το πτώμα καθώς εικάζουν πως αφού χρησιμοποίησαν και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο του δράστη στο σημείο θα πρέπει να έφυγαν από εκεί με δικό τους όχημα.

Πάντως όπως εκτιμούν από την ΕΛΑΣ το όλο σκηνικό δείχνει ότι οι δράστες λειτούργησαν υπό καθεστώς πίεσης και πανικού καθώς θέλησαν να ξεφορτωθούν τον 39χρονο όπως όπως. Για αυτό ακριβώς τον λόγο τον έβαλαν στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου του και τον πέταξαν στο ρέμα. Το γεγονός ότι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο του χωρίς να το κάψουν είναι ένα ακόμα στοιχεία που μαρτυρά τον ερασιτεχνισμό τους.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου όπου εξετάζεται εξονυχιστικά με τους αστυνομικούς να αναμένουν ότι θα δώσει σημαντικά στοιχεία.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το Καβροχώρι και η Ρογδιά ενώ ζητούμενο παραμένει το που τελέστηκε το έγκλημα αφού είναι ξεκάθαρο ότι στην περιοχή που εντοπίστηκε το πτώμα είχε μεταφερθεί.  Στοιχεία αναμένονται και από την άρση του απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του θύματος ενώ για κατάθεση έχει κληθεί και η σύντροφος του.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!