tromaktiko: Με νέα ύφεση έκλεισε το σκληρό φθινόπωρο για την ελληνική μεταποίηση

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Με νέα ύφεση έκλεισε το σκληρό φθινόπωρο για την ελληνική μεταποίηση



Ύφεση για τέταρτο συναπτό μήνα υπέστη η ελληνική μεταποίηση τον Δεκέμβριο, παρά το γεγονός ότι η μείωση δραστηριότητας στον ...
κλάδο αποκλιμακώθηκε σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον σύνθετο δείκτη της εταιρείας Markit, η δραστηριότητα στη μεταποίηση βρέθηκε στις 49,3 μονάδες, δηλαδή κάτω από το όριο του 50 το οποίο καταδεικνύει συρρίκνωση του κύκλου εργασιών.

«Η τελευταία επιδείνωση επισφράγισε το χειρότερο τρίμηνο του έτους για τους έλληνες παραγωγούς αγαθών […] Σε γενικές γραμμές, το 2016 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τον κλάδο, για τον οποίο εξακολουθεί να παραμένει μακρινή η πιθανότητα πλήρης οικονομικής ανάκαμψης», δήλωσε ο αρμόδιος οικονομολόγος της Markit, Σάμουελ Αγκάς.

Οι παραγωγοί κατέγραψαν νέα μείωση παραγγελιών από πελάτες τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Επιχειρήσεις που συμμετέχουν στις έρευνες της Markit απέδωσαν την πτώση στις νέες παραγγελίες στην ασθενή ζήτηση και την αστάθεια που επικρατεί στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Η πορεία του κλάδου οδήγησε σε κατάργηση θέσεων εργασίας στη μεταποίηση για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες, αν και ο όγκος των απολύσεων φέρεται να ήταν μικρός.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!