tromaktiko: Μιχ. Βασιλάκης: Εμείς πάντως δεν φορέσαμε κουκούλα- Η απάντηση στην παρέμβαση αναρχικών στην εκδήλωση μνήμης για τον Τεμπονέρα

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Μιχ. Βασιλάκης: Εμείς πάντως δεν φορέσαμε κουκούλα- Η απάντηση στην παρέμβαση αναρχικών στην εκδήλωση μνήμης για τον Τεμπονέρα



Με απροσδόκητη παρέμβαση ομάδας νεαρών, αυτοαποκαλούμενων αναρχικών και με την αποστομωτική απάντηση του κεντρικού ομιλητή, Γραμματέα του...
ΕΑΜ Μιχάλη Βασιλάκη ποίκιλε απόψε η εκδήλωση υπέρ της μνήμης του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, ενώ συμπληρώνονται 26 χρόνια από την δολοφονία του, από μέρους του παρακράτους της Δεξιάς τον Ιανουάριο του 1991.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται με την συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου της Παιδείας κι ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι χαιρετισμοί-παρεμβάσεις εκ μέρους τους,θα ακολουθούσε ο κεντρικός ομιλητής Μιχ. Βασιλάκης, γραμματέας του ΕΑΜ, που επιλέγεται τιμής ένεκεν, καθώς ο δολοφονηθείς καθηγητής υπήρξε μέλος του ΕΑΜ.

Εκείνη ακριβώς την στιγμή μικρή ομάδα νεαρών, κατέλαβε χώρο προ του μνημείου και ανήγγειλε πως προέρχεται από τον αναρχικό χώρο και θέλει να κάνει ενημέρωση.

Τρεις νεαροί ξεδίπλωσαν πανό που ύψωσαν πάνω από το ύψος του προσώπου των, ενώ πίσω τους άλλος νεαρός, με την πλάτη στραμμένη προς το πλήθος διάβασε δακτυλογραφημένο κείμενο, που αναφερόταν στην σύλληψη των Πόλα Ρούπα και Ν. Μαζιώτη, στην μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων, επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε κατά του καπιταλισμού και πολλά άλλα, ενώ αρνήθηκε την φωτογράφισή του όταν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται να φωτογραφηθεί ως ομιλητής, κάτι που έγινε σεβαστό.

Η παρέμβαση των νεαρών με τις μαύρες κουκούλες, προκάλεσε τον σχολιασμό, από μικροφώνου του γραμματέα του ΕΑΜ Μιχ. Βασιλάκη, ο οποίος παρατήρησε ότι πάντως «εμείς αντιμετωπίσαμε την τρομοκρατία των δολοφόνων χωρίς κουκούλες, γιατί το κίνημα δεν έχει ανάγκη από κουκουλοφόρους».

Αυτό με τη σειρά του προκάλεσε την αντίδραση κάποιου νεαρού που αισθάνθηκε προφανώς την αποδόμηση που υπέστησαν οι κουκουλοφόροι αναρχικοί και προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση, που κατεσβέσθη τα επόμενα δευτερόλεπτα και απεχώρησαν οι... άτακτοι νεαροί.

Ο Μιχ. Βασιλάκης, αφού αναφέρθηκε εν ολίγοις στα όσα συνέβησαν τις ημέρες Ιανουαρίου 1991 και στην δολοφονία Τεμπονέρα, αισθάνθηκε την ανάγκη να υπενθυμίσει ότι από την πλευρά του ΕΑΜ υπήρξε πρόταση προς τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών να αναλάβουν αυτά την ετήσια διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση και με αυτό δεδομένο συνεχίζεται η διοργάνωση της τελετής και η εκφώνηση της κεντρικής ομιλίας που ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι εφέτος ήταν αρκετά περιορισμένη σε χρόνο διάρκειας.Μάλιστα, προφανώς για να μην υπάρξει συνέχεια στην αταξία που προκλήθηκε πριν την κεντρική ομιλία, καθώς είχε αποχωρήσει η ομάδα των ατακτούντων νεαρών, αποφασίσθηκε και από την Επιτροπή των συνδικαλιστικών ενώσεων να μην πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία, μετά το πέρας της συγκέντρωσης.

Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!