tromaktiko: Του έχει πάρει τον αέρα!

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Του έχει πάρει τον αέρα!



Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με 77-69 μέσα στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της Euroleague, έχοντας για...
πρωταγωνιστές τους Παπαπέτρου και Γκριν! Το 2 στα 2 οι Ερυθρόλευκοι με τους Πράσινους στη φετινή διοργάνωση!

Σε ένα σκληρό μπασκετικό ντέρμπι, οι Πειραιώτες επικράτησαν των Πράσινων με 77-69, ντούμπλαραν τις φετινές τους νίκες επί του Αιώνιου στη Euroleague κι έφτασε το ρεκόρ του στο 11-5. Στο 9-7 έπεσε ο Παναθηναϊκός. Παπαπέτρου, Γκριν, Μπιρτς οδήγησαν τους νικητές στο σκοράρισμα, απίθανοι αλλά… μόνοι οι Τζέιμς και Ρίβερς για τους ηττημένους.

Ισορροπημένα και με αρκετά λάθη ξεκίνησαν το ματς οι δυο ομάδες στην πρώτη περίοδο. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 11-5 στα μισά της περιόδου, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, ωστόσο οι γηπεδούχοι έκλεισαν το 10λεπτο στο +6 (17-11), έχοντας οδηγό τον Μπιρτς.



Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 8 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως ο Παναθηναϊκός με τον Ρίβερς να βρίσκεται σε «δαιμονισμένη» κατάσταση, έκλεισε το ημίχρονο 1 πόντο πίσω (38-37).

Οι Πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των γηπεδούχων στο τρίτο δεκάλεπτο κι έφτασαν να προηγούναι με 45-48 στο 25′ και τον Τζέιμς να κάνει μεγάλο παιχνίδι. Από εκείνο το σημείο και μετά, η παρουσία του Παπαπέτρου σε άμυνα-επίθεση, σε συνδυασμό με το σκοράρισμα του Γκριν και τη σωστή οργάνωση του Γουότερς, έκανε 10-0 σερί και ξέφυγε με 55-48, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 55-50.

Στο ίδιο τέμπο ο Ολυμπιακός στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παπαπέτρου «έκοβε κι έραβε» στις δυο ρακέτες, ενώ κρίσιμοι πόντοι του Σπανούλη στο φινάλε, υπέγραψαν τη σπουδαία νίκη των Πειραιωτών. Σημειώνεται πως μέσα στον Ιανουάριο οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν άλλες δυο φορές για το Κύπελλο (ΣΕΦ) και το Πρωτάθλημα Ελλάδας (ΟΑΚΑ).

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 38-37, 55-50, 77-69

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!