tromaktiko: Δήμος Βόλβης: Βραβεία για εισαγωγή σε ΑΕΙ/ΤΕΙ και για κοινωνική προσφορά

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Δήμος Βόλβης: Βραβεία για εισαγωγή σε ΑΕΙ/ΤΕΙ και για κοινωνική προσφορά



Τιμητικές διακρίσεις για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, έλαβαν δεκάδες νέες και νέοι του δήμου Βόλβης, κατά τη διάρκεια ...ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017, στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Σταυρού, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, στον χαιρετισμό του, ευχήθηκε καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία στους επιτυχόντες, συγχαίροντας παράλληλα εκπαιδευτικούς και γονείς για τη συμβολή τους. «Ελπίζω», είπε ο δήμαρχος Βόλβης απευθυνόμενους στους εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, «ότι μετά από χρόνια, όταν θα έχετε ολοκληρώσει τις σπουδές σας, θα μπορέσετε να προσφέρετε τις γνώσεις σας και για το καλό του τόπου, και για το καλό της πατρίδας μας».

Στη Γιορτή Παιδείας και Κοινωνικής Προσφοράς του Δήμου Βόλβης, που οργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ), εκτός από τους μαθητές, τιμήθηκαν άτομα, φορείς και σχολεία, που διακρίθηκαν στους τομείς της κοινωνικής προσφοράς, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Νάσος Κωνσταντινάκης στον χαιρετισμό του επισήμανε ότι πρόκειται για μια εκδήλωση ελπίδας, που δίνει σε όλους παραδείγματα αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο μας.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, τιμήθηκαν ο δρ. Ιωάννης Βαλερής για την ανεκτίμητη προσφορά του στην ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Παντοπωλείου στο Φιλαδέλφιο, μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλαδελφίου, καθώς και ο ιερέας Γεώργιος Κυζιρίδης, για τη λειτουργία -επί επτά συνεχόμενα έτη- συσσιτίου υπέρ απόρων οικογενειών στη Νέα Απολλωνία. Ακόμα, βραβεύθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών για τις περιβαλλοντικές του δράσεις, το Γυμνάσιο Ασπροβάλτας για την ίδρυση της Τράπεζας Αίματος «Μιχάλης Τσοπένης» και ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Στεφανινών, για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η απονομή τιμητικής διάκρισης στον Δημήτρη Γαλατιανό, για το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στα 100 μέτρα, στους 9ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρόμενων και Μεταμοσχευμένων, οι οποίοι διεξήχθησαν το περασμένο καλοκαίρι στη Φιλανδία. Επίσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους τρεις πτυχιούχους σπουδαστές της Μουσικής Σχολής του ΟΠΑΠ του Δήμου Βόλβης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Δημήτρης Μάρδας (ΣΥΡΙΖΑ), Σάββας Αναστασιάδης (Νέα Δημοκρατία), Γεώργιος Λαζαρίδης (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Αριστείδης Φωκάς και Ιωάννης Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων), ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών-Αλεξιπτωτιστών ταξίαρχος Σάββας Κολοκούρης, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων και τοπικών συμβουλίων, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Βόλβης, εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας κ.ά.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!