tromaktiko: Να σταματήσει η δίωξη του Ν.Ο.Χ. ζητάει ο Δήμαρχος Χαλκιδέων

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Να σταματήσει η δίωξη του Ν.Ο.Χ. ζητάει ο Δήμαρχος Χαλκιδέων



Στο πλευρό του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας και ειδικότερα του Τμήματος Κανόε Καγιάκ τάχθηκε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ζητώντας από τις υπηρεσίες του... Υπουργείου Οικονομικών να σταματήσουν κάθε ενέργεια “δίωξης” σε βάρος του ιστορικού σωματείου.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς το Ν.Ο. Χαλκίδας, που κοινοποιήθηκε και στο Δήμο Χαλκιδέων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας επέβαλε πρόστιμο σε βάρος του Ν.Ο.Χ. και διέταξε την άμεση απομάκρυνση των πλωτών εξεδρών που έχουν τοποθετηθεί στο “Κρηπίδωμα” πριν το 1950 και τις οποίες χρησιμοποιούν οι αθλητές του Κανόε Καγιάκ για τις προπονήσεις τους.

Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας και την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς, κοινοποιώντας αυτήν στον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον Υπουργό Ναυτιλίας, τους βουλευτές της Εύβοιας, τον Περιφερειάρχη Στερεάς, τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας , τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, το Λιμεναρχείο Χαλκίδας, τον Οργανισμό Λιμένων Εύβοιας και το Ν.Ο. Χαλκίδας.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος αναφέρει ότι η αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ο Ν.Ο. Χαλκίδας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από καμιά σπουδή περί δήθεν προστασίας της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και εν προκειμένου του αιγιαλού και της παραλίας.

Παράλληλα, τονίζει ότι με τις αποφάσεις τους οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ουσιαστικά διαλύουν το Τμήμα Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο. Χαλκίδας που έχει ναεπιδείξει μεγάλες επιτυχίες και σε διεθνές επίπεδο.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων ζητάει από την Κεντρική Διοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της νομιμότητας παρέχοντας νομιμοποίηση στις παντελώς ασήμαντες, υπό την έννοια της αυθαιρεσίας, και τόσο σημαντικές, για την άσκηση των αθλητών του Ν.Ο.Χ., πλωτές εξέδρες.

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι ως Δήμαρχος και άνθρωπος αισθάνεται την αδικία που γίνεται σε βάρος ενός διακεκριμένου φορέα της Χαλκίδας και καλεί τους αρμοδίους να σταματήσουν έως εδώ, αναστέλλοντας τις καταδικαστικές για το Ναυτικό Όμιλο αποφάσεις των υπηρεσιών τους.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή του ο Δήμαρχος τονίζει τα εξής:


Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη λάβαμε γνώση της σπουδής των αρμοδίων Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, να επιβάλλουν πρόστιμο σε βάρος του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας και να εκδώσουν σχετικό Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής και Πρωτόκολλο απομάκρυνσης πλωτών εξεδρών που είχαν τοποθετηθεί προ πολλών δεκαετιών (αναφέρεται προ του έτους 1950), στην θέση Κρηπίδωμα του Βόρειου Λιμένα της Χαλκίδας και τις οποίες χρησιμοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας για τις ανάγκες προπόνησης των αθλητών του και ειδικότερα των τμημάτων Κανόε Καγιάκ.

Όπως γνωρίζετε η Χαλκίδα χαρακτηρίζεται από το φαινόμενο της παλίρροιας και αυτό διαμορφώνει ιδιαίτερες συνθήκες και πλεονεκτήματα για τον ναυταθλητισμό. Δεν είναι, επίσης, τυχαίο ότι η έντονη δραστηριότητα του Ναυτικού Ομίλου της πόλης μας, τον έχει φέρει στην πρώτη θέση σε πολλά Πρωταθλήματα, όπως Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/ Γυναικών, Εφήβων Νεανίδων του Κανόε Καγιάκ Σπρίντ, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/ Γυναικών και Εφήβων /Νεανίδων Κανόε Καγιακ Σλάλομ και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Σλάλομ.

Οι Αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας μετέχουν ως μέλη στις Εθνικές Ομάδες Κανόε- Καγιακ Σπρίντ και Σλάλομ και έχουν πάρα πολλές διακρίσεις.


Οι ιδιαίτερες συνθήκες του νερού στον πορθμό του Ευρίπου καθιστά αυτό το υδάτινο πεδίο, ιδανικό για τις παραπάνω αθλητικές δραστηριότητες και πολλές Εθνικές Ομάδες έχουν φιλοξενηθεί στη Χαλκίδα για να προετοιμαστούν για τις διεθνείς διοργανώσεις.

Το Κανόε Καγιάκ, όπως γνωρίζετε, είναι Ολυμπιακό Άθλημα και μάλιστα σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα, οι μικρές αυτές εξέδρες επιβίβασης και αποβίβασης των αθλητών είναι αναγκαίες παντού για να μπορούν να επιβαίνουν οι αθλητές.

Η αυστηρότητα με την οποία οι Υπηρεσίες Σας αντιμετώπισαν τον Ναυτικό Όμιλο Χαλκίδας, αγνοώντας ή υποτιμώντας τόσο την μακρά διάρκεια της τοποθέτησης αυτών των πλωτών εξεδρών αλλά και την απόλυτη αναγκαιότητά τους για να λειτουργήσουν τα αθλητικά τμήματα του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας, στο μοναδικό προνομιακό υδάτινο πεδίο του Ευρίπου, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από καμία σπουδή περί δήθεν προστασίας της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και εν προκειμένω του αιγιαλού και της παραλίας.

Οι υπηρεσίες σας προφανώς αγνοούν την κοινωνική και αθλητική πραγματικότητα της πόλης μας αλλά και – το χειρότερο- ενώ ενημερώθηκαν από τον θιγόμενο Ναυτικό Όμιλο απαξίωσαν, πλήρως, αυτή την πραγματικότητα.

Ο Δήμος Χαλκιδέων καταβάλλει υπέρμετρες προσπάθειες, σε αυτό το οικονομικό και δημοσιονομικό περιβάλλον στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, προκειμένου να αναδείξει την πόλη και τα πλεονεκτήματά της, μετά την απόλυτη αποβιομηχανοποίηση, την καθολική σχεδόν ανεργία και την φτώχεια που επέφερε η τελευταία.

Το φαινόμενο του Πορθμού Ευρίπου καθιστά, πέραν των άλλων, την Χαλκίδα και τον Ναυτικό της Όμιλο προνομιούχους με συνέπειες που είναι ήδη γνωστές, με τις διακρίσεις στα πεδία του Αθλητισμού αλλά και του Πολιτισμού.

Με τις αποφάσεις σας, στερείτε τα στοιχειώδη από τον Ναυτικό Όμιλο, ουσιαστικά διαλύετε την Ομάδα Κανόε Καγιάκ και διώχνετε από τον Αθλητισμό εκατοντάδες παιδιά της Χαλκίδας. Επαναλαμβάνω ότι χωρίς αυτές τις εξέδρες στο σημείο αυτό Κανόε Καγιάκ δεν μπορεί να υπάρξει .

Αυτή την τιμωρία για την Χαλκίδα δεν θα την ανεχθούμε. Οφείλουν να σεβαστούν την Χαλκίδα, την αθλούμενη Νεολαία της, τις περγαμηνές που έχει κατακτήσει στο πεδίο της αθλητικής άμιλλας ο Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας.

Σας καλώ να αναστείλετε την λήψη αυτών των Αποφάσεων σε βάρος του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας.

Να αναλάβει πρωτοβουλία η Κεντρική Διοίκηση για την αποκατάσταση της νομιμότητας παρέχοντας νομιμοποίηση στις παντελώς ασήμαντες, υπό την έννοια της αυθαιρεσίας και τόσο σημαντικές για την άσκηση των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας, πλωτές εξέδρες.

Φαινόμενο του Ευρίπου και εξ αυτού ειδικής σημασίας υδάτινο αθλητικό πεδίο, υπάρχει μόνο στο σημείο αυτό και είναι αναντικατάστατο.

Να μην στερηθούν ούτε μία ημέρα τη δυνατότητα άθλησης, οι νέοι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου της Χαλκίδας.

Ως Δήμαρχος Χαλκιδέων, έχω την πολιτική εντολή από τους συνδημότες μου και συνακόλουθα τη δημοκρατική νομιμοποίηση να υπερασπίζομαι το συμφέρον της πόλης και των πολιτών της. Να στηρίζω και να αναδεικνύω τις αθλητικές περγαμηνές της Νεολαίας μας και να φροντίζω για την απρόσκοπτη ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.

Αισθάνομαι ως Δήμαρχος και ως άνθρωπος την αδικία που γίνεται σε βάρος ενός διακεκριμένου φορέα της Χαλκίδας και σας καλώ να σταματήσετε έως εδώ, αναστέλλοντας τις καταδικαστικές για τον Ναυτικό Όμιλο Αποφάσεις των υπηρεσιών σας. Νοιώθουμε ότι αναιτιολόγητα διωκόμεθα από τις υπηρεσίες σας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!