tromaktiko: «Ρώσοι αξιωματούχοι πανηγύριζαν και αλληλοσυγχαίρονταν για τη νίκη Τραμπ»

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

«Ρώσοι αξιωματούχοι πανηγύριζαν και αλληλοσυγχαίρονταν για τη νίκη Τραμπ»



Ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι πανηγύρισαν τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ σαν μια γεωπολιτική νίκη της Μόσχας, ενώ αλληλοσυγχαίρονταν για... το αποτέλεσμα, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλέξει οι υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Μεταξύ των συγκεκριμένων αξιωματούχων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ορισμένοι είχαν άμεση γνώση της ρωσικής εκστρατείας στον κυβερνοχώρο με σκοπό να επηρεαστεί η αμερικανική κοινή γνώμη, κυρίως μέσω διαρροών οι οποίες έπλητταν το Δημοκρατικό Κόμμα και την υποψήφιά του για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Οι υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν ακόμη εντοπίσει συγκεκριμένους Ρώσους αξιωματούχους οι οποίοι εμπλέκονται στην παράδοση των στοιχειών που αποκτήθηκαν μέσω υποκλοπών στον ιστότοπο WikiLeaks.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται σε έκθεση των υπηρεσιών, η οποία κυκλοφορεί την τελευταία εβδομάδα σε ανώτατο επίπεδο στην Ουάσινγκτον, συγκεντρώνοντας στοιχεία για τη δράση της Ρωσίας έναντι των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο από το 2008.

Το διαβαθμισμένο έγγραφο, περισσότερων από 50 σελίδων, το οποίο παραδόθηκε στον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την Πέμπτη, θα παρουσιαστεί στον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας Ντόναλντ Τραμπ εντός της ημέρας από τον διευθυντή της Κοινότητας των Υπηρεσιών Πληροφοριών (DNI) Τζέιμς Κλάπερ και τον διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν.

«Οι Ρώσοι ένιωσαν πολύ καλά για το αποτέλεσμα της 8ης Νοεμβρίου, καθώς και για το τι είχαν πράξει οι ίδιοι σχετικά με αυτό το θέμα», τόνισε στην WP ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!