tromaktiko: Πάτρα: Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές, έτοιμοι για κινητοποιήσεις και καταλήψεις

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Πάτρα: Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές, έτοιμοι για κινητοποιήσεις και καταλήψεις



Μπορεί τα σχολεία να ανοίγουν την Δευτέρα στις 9 Ιανουαρίου, με τους μαθητές να επιστρέφουν από τις διακοπές των εορτών, όμως...
αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεκινήσουν σε όλα τα μαθήματα.

Αρκετά λύκεια θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις συνεχίζοντας την διαμαρτυρία τους για τις αλλαγές που φέρνει το υπουργείο Παιδείας για την φετινή χρονιά, στην μέση της σχολικής περιόδου.

Ήδη πριν από τις διακοπές, αρκετά λύκεια της Πάτρας ήταν υπό κατάληψη, με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς και τους μαθητές να κάνουν έως και πορεία στην πόλη, δείχνοντας αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω.

Πλέον που ο διακοπές τελείωσαν και τα σχολεία ξανανοίγουν, οι μαθητές δείχνουν την ίδια αποφασιστικότητα, ξεκινώντας από την Δευτέρα κιόλας κινητοποιήσεις, έχοντας αυτή τη φορά και ένα μεγάλο μέρος των γονιών, στο πλευρό τους.

Μαθητές και γονείς διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να βάλει ημερολογιακά πρώτα τις ενδοσχολικές εξετάσεις και στη συνέχεια τις πανελλήνιες, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα άλλαζε όλο τον προγραμματισμό τους, στην προσπάθεια που κάνουν για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έτσι, η επιστροφή στα θρανία βρίσκει τους μαθητές εκεί που τους άφησαν οι διακοπές των Χριστουγέννων. Σε κλοιό καταλήψεων.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!