tromaktiko: Πατέρας και κόρη διέσχισαν με χαλασμένο καταμαράν τη θάλασσα της Τασμανίας

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Πατέρας και κόρη διέσχισαν με χαλασμένο καταμαράν τη θάλασσα της Τασμανίας



Στην Αυστραλία έφτασαν τελικά, ύστερα από έναν μήνα στη θάλασσα...
ένας Νεοζηλανδός και η κόρη του, που κατάφεραν να διανύσουν με το μικρό, χαλασμένο καταμαράν τους 2.000 επικίνδυνα χιλιόμετρα στη θάλασσα της Τασμανίας.

Όπως γράφει η βρετανική Telegraph, ο 46χρονος Alan Langdon και η κόρη του Que είχαν σχεδιάσει ένα σύντομο ταξίδι από το Kawhia στο Bay of Islands στην ανατολική ακτή της Νέας Ζηλανδίας. Όμως έπεσαν σε καταιγίδα που προκάλεσε ζημιά στο πηδάλιο του σκάφους τους κι έτσι βρέθηκαν ανεμοδαρμένοι στα ανοιχτά.

Είκοσι επτά ημέρες μετά τον απόπλου τους, πατέρας και κόρη έφτασαν χθες στην Ulladulla της Αυστραλίας, 230 χιλιόμετρα νότια του Σίδνεϋ!

«Όταν βρεθήκαμε χωρίς πηδάλιο δεν είχαμε πια επιλογές» δήλωσε ο Langdon σε μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, αφότου έδεσε το καταμαράν του, μήκους 21 ποδών.

«Περίμενα την καλοκαιρία αλλά δεν ήρθε. Η θάλασσα μας έσπρωχνε προς τα μέσα και νότια» περιέγραψε κι εξήγησε πως έκρινε ασφαλέστερο να κατευθυνθούν προς την Αυστραλία, μέσω της θάλασσας της Τασμανίας.

Για τον εντοπισμό τους διεξαγόταν διεθνής έρευνα. Ο ίδιος ο 46χρονος ανέφερε πως δεν είχε ιδέα πως είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του στη Νέα Ζηλανδία ενώ η αστυνομία της χώρας του ανακοίνωσε πως ερευνούσε την υπόθεση πριν λάβει περαιτέρω δράση.

Η μητέρα της Que, που είναι σε διάσταση με τον Langdon, είχε αναθέσει σε υπηρεσία εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών την υπόθεση επιχειρώντας να εντοπίσει πατέρα και κόρη.

Σύμφωνα με την Telegraph αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η μητέρα του κοριτσιού χρειάστηκε να τους αναζητήσει. Πέρσι τους είχε βρει να ζουν σε αγροτική περιοχή της Νέας Ζηλανδίας.

«Η πιθανότητα ο κ. Langdon να έχει κατευθυνθεί στην Αυστραλία εξεταζόταν εξαρχής» σημείωσε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, «θα εξετάσουμε όλες τις πληροφορίες για την υπόθεση πριν προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!