tromaktiko: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΕΤΣΙ θα παρατείνεις τη ζωή των γονιών σου...

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΕΤΣΙ θα παρατείνεις τη ζωή των γονιών σου...



Δεν χρειάζεται ούτε να τους πάρεις κάποιο ακριβό δώρο, ούτε να τους βγάλεις σε κάποιο κυριλέ εστιατόριο, ούτε να προσπαθήσεις πολύ για να φτιάξεις το κέφι των γονιών σου...
καθώς το πρώτο και σημαντικότερο που χρειάζονται είναι λίγο ποιοτικό ελεύθερο χρόνο μαζί σου.

Το να ξοδεύεις περισσότερο χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους είναι, λοιπόν, η απάντηση των επιστημόνων στο πως μπορείς να βοηθήσεις για να παραταθεί ο μέσος όρος ζωής τους.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο διαπίστωσαν πως η μοναξιά παίζει μεγάλο ρόλο στην μείωση του μέσο όρου ζωής και συνδέεται με το γήρας.

Στην μελέτη πήραν μέρος περίπου 1.600 ενήλικες (μέση ηλικία 71), οι οποίοι ρωτιούνταν ανά διαστήματα για την υγεία τους, την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση και για το αν ένιωθαν μόνοι.

Από τα 1.600 άτομα, λοιπόν, το 23% των ατόμων που αισθάνονταν περισσότερο μόνοι, πέθαναν εντός των 6 ετών της μελέτης, σε αντίθεση με τους ανθρώπους που είχαν περισσότερες κοινωνικές σχέσεις, από τους οποίους «έφυγε» το 14%.

«Χρειάζεται να έχουμε σε όλη μας την ζωή εκείνους τους ανθρώπους που μας γνωρίζουν, μας εκτιμούν και μας φέρνουν χαρά…αυτό δεν αλλάζει» αναφέρει στην Νew York Times, η Μπάρμπαρα Μοσκοβιτς, γηριατρική κοινωνικός λειτουργός στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Πέρα, λοιπόν, από το να επισκεπτόμαστε τους γονείς μας περισσότερο, είναι σημαντικό να τους ενθαρρύνουμε στο να έχουν καλές κοινωνικές σχέσεις (και με συνομήλικούς τους).

Τέλος το να ξοδεύεις ποιοτικό χρόνο με τους γονείς σου είναι κάτι που βοηθάει και εκείνους κι εσένα. Η συντροφιά και ο διάλογος είναι πράγματα ζωτικής σημασίας για όλους. Άσε που σίγουρα κάθε φορά που φεύγεις από εκείνους είσαι πιο σοφή, χαρούμενη και (συνήθως) χορτάτη!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!