tromaktiko: ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ από την ΕΜΥ: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες - ΕΡΧΕΤΑΙ νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ από την ΕΜΥ: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες - ΕΡΧΕΤΑΙ νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ



- Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ για τη φονική κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα...
- Στο έλεος του χιονιά η χώρα
- Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει σήμερα, Τρίτη και αύριο Τετάαρτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)...

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και απόψε το βράδυ, ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται την Τετάρτη και από τα δυτικά.

Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Τρίτη (10/01/2017):

α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

β. Παγετός κατά τόπους ισχυρός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

γ. Τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

δ. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

Πού θα σαρώσει ο χιονιάς την Τετάρτη (11/1) και την Πέμπτη (12/1)

α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.


Ο καιρός την Τετάρτη

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν την Τετάρτη στα ηπειρωτικά οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια. Τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική και βαθμιαία πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά με πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη με βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 0 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -6 έως 0 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά κατά τόπους πυκνές στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -1 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 πιθανώς στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -3 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 γρήγορα 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!