tromaktiko: Βόλτα στην Πάρνηθα πρόδωσε τη Ρούπα

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Βόλτα στην Πάρνηθα πρόδωσε τη Ρούπα



Μία άγνωστη «βόλτα»...
της Πόλας Ρούπα με ταξί από τη Θήβα προς ερημικό σημείο της Πάρνηθας ήταν αυτή που υποβοήθησε την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και οδήγησε στη σύλληψή της το ξημέρωμα της Πέμπτης στην Ηλιούπολη.

Έγινε το απόγευμα της 21ης Φεβρουαρίου 2016 μετά το αποτυχημένο εγχείρημα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής σε αυτή τη βόλτα συνάντησε έναν αναρχικό που μπήκε στο στόχαστρο.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δεκάδες σαρώσεις κλήσεων και προέκυψαν κρίσιμα στοιχεία για την επιστροφή της από τη Βοιωτία στην Αθήνα.

Τότε η Ρούπα με πλαστή ταυτότητα, προχώρησε σε ενοικίαση ελικοπτέρου και κατά τη διάρκεια της πτήσης προσπάθησε να εξαναγκάσει τον πιλότο να αλλάξει πορεία, υπό την απειλή όπλου και κατόπιν με πυροβολισμούς.

Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο απογειώθηκε από το Πόρτο Χελίο Αργολίδα και στον ενδιάμεσο σταθμό, το χωρίο Θεολόγος Φθιώτιδας, στο ελικόπτερο επιβιβάστηκε η Ρούπα. Όταν το σκάφος έφτασε στην Αττική, η Ρούπα έβγαλε το όπλο που είχε μαζί της και ζήτησε από τον πιλότο να αλλάξει πορεία.

Όταν ο πιλότος επιχείρησε να αφοπλίσει τη γυναίκα, εκείνη αντιστάθηκε και ακολούθησε συμπλοκή, με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να χάσει ύψος. Ευτυχώς, η σύγκρουση αποφεύχθηκε και το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε μη κατοικημένη ορεινή περιοχή, μεταξύ των χωριών Πλαταιών και Ερυθρών. Η Ρούπα κατόρθωσε να διαφύγει, αφήνοντας πίσω της έναν γεμιστήρα.

Στον απόηχο της επιχείρησης με ελικόπτερο με πρωταγωνίστρια την Πόλα Ρούπα και στόχο την απελευθέρωση του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε τότε τη διενέργεια κατεπείγουσας πειθαρχικής έρευνας με αφορμή προπαρασκευαστικές ενέργειες που φαίνεται να είχαν γίνει για να διευκολυνθεί η απόδραση.

Όπως ανακοινώθηκε σε έρευνα που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε χώρο της Στ πτέρυγας στο Κορυδαλλό «βρέθηκαν κομμένα και επιμελώς καλυμμένα δύο κάθετα σίδερα κάγκελου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κάγκελα αυτά εντοπίστηκαν σε κοινόχρηστο χώρο που έχει πρόσβαση ο Μαζιώτης, δίπλα σε νεκρό προαύλιο το οποίο δεν καλύπτεται από συρματοπλέγματα και φρουρείται από οπλισμένους άνδρες. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την έρευνα προέκυψε πως είχαν προσπαθήσει να τοποθετήσουν τα κάγκελα στη θέση τους και να τα κολλήσουν με τσίχλα ή πλαστελίνη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!